Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că a aflat din presă că Mariana Durleșteanu și-a retras candidatura de la funcția de prim-ministră și nu a avut nicio discuție cu aceasta. 

„Eu am aflat din presă. Eram la consultări. După ce am ieșit de la consultări, am văzut știrea despre retragere. Cred că ea a înțeles că nu se poate de făcut nimic bun cu o majoritate cu Șor și alte persoane. Și eu am luat o decizie, conform Constituției”, a declarat Maia Sandu în cadrul unei emisiuni de la RTR Moldova.

Întrebată dacă o cunoaște personal pe Mariana Durleșteanu, șefa statului a menționat că „da, o cunosc, dar nu am vorbit cu ea”.

„Nu am știut și nu m-am gândit că lucrurile vor lua o astfel de întorsătură”, a adăugat Maia Sandu.

Amintim că pe data de 16 martie curent, în timp ce șefa statului avea consultări cu fracțiunile și grupurile parlamentare, Mariana Durleșteanu, care a fost înaintată de PSRM la funcția de prim-ministră, a anunțat printr-o postare pe Facebook că se retrage din viața publică.

Pe 17 martie, în cadrul unui briefing de presă, deputatul socialist Vlad Batrîncea a menționat că Durleșteanu a fost supusă unor presiuni. Informație negată ulterior de Durleșteanu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!