Miroase urât afacerile cu flori din capitală! Zeci de agenți economici au ieșit azi la un protest pașnic. Ei spun că stau cu florile în depozit și nu le pot vinde, din cauza restricțiilor, așa că sunt pe cale să-și sisteze activitatea. Începând de luni, 22 martie, comercianții care până acum își vindeau marfa la piața Calea Basarabiei, de pe strada Calea Moșilor, au primit interdicții de a mai activa în afara graficului stabilit de autorități, adică de la 7:00 dimineața până la ora 15:00. Restricțiile impuse în contextul pandemiei de Covid 19 îi lasă nedumeriți deoarece ei, deja de ani de zile, lucrează de la ora 19:00 până la miezul nopții. Ei spun că, la impunerea acestor restricții, nu s-a ținut cont de activitatea lor, prin urmare, ei riscă să suporte pierderi mari și să rămână fără vreun venit pentru existență.

Deja de ani buni, florarii care își vând marfa angro, la piața Calea Basarabiei, lucrau de la ora 19:00 până la miezul nopții. Acum însă, ei au fost puși în fața unor restricții care, potrivit lor, le dau peste cap tot mecanismul de activitate. Astfel, începând de luni, 22 martie, ei au dreptul să iasă la muncă doar de la ora 7:00 dimineața până la ora 15:00 după amiază. Pentru a determina autoritățile să le permită să activeze după orarul vechi, astăzi, aceștia au ieșit la un protest.

Crescutul florilor este o afacere frumoasă, însă presupune o muncă enormă, spun florarii. Anul trecut, din cauza pandemiei, aceștia au avut mari pierderi, însă nici acum nu știu ce îi așteaptă.

În ziua în care au fost anunțați că nu mai au voie să vândă flori între orele 19:00 și 24:00, comercianții au scris o petiție, cu zeci de semnături, pe care au expediat-o Preturii sectorului Râșcani din capitală. Solicitate de TV8, pretorul de sector, Vlad Melnic, ne-a spus că problema abia urmează să fie discutată.

La piața angro de flori de la Calea Basarabiei din capitală, deja de ani buni activează sute de florari. Până acum, în jur de 150 de comercianți au vândut flori angro în această piață, în intervalul orelor 19:00 și 24:00.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!