/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

„Trebuie să fim siguri că nu se va legifera același Parlament”. Reacția unui deputat PD, după sesizarea depusă la Curte de Maia Sandu

missing
29 martie 2021, ora 21:02

După ce șefa statului, Maia Sandu, a anunțat că a solicitat Curții Constituționale să se pronunțe dacă sunt circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului, deputatul Partidului Democrat (PDM) Alexandru Jizdan a declarat că în cazul în care se vor declanșa alegerile, trebuie de asigurat că nu se va legifera același Parlament. 

În cazul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, deputatul s-a întrebat ce vor schimba alegerile parlamentare anticipate în cazul în care sondajele arată că în Parlament intră practic aceleași partide. „Dacă mergem la alegeri, trebuie să fim siguri că nu se va legifera același Parlament”.

„Deoarece toți declară, inclusiv în Parlament, că prioritatea numărul unu este combaterea COVID-ului, situația se va agrava și niciunul dintre actorii politici, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidul Socialiștilor (PSRM), nu vrea să-și asume responsabilitatea. Cine până la urmă cu atâta ardoare, care luptă sau nu pentru anticipate, își va asuma această reponsabilitate”, a mai spus Alexandru Jizdan.

În cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, Alexandru Slusari a spus că în cazul în care Curtea Constituțională (CCM) va hotărî că sunt întrunite circumstanțele pentru dizolvarea Legislativului, în următoarea jumătate de an criza pandemică și politică nu va fi soluționată.

Și Partidul „Șor” și Platforma „Pentru Moldova” au venit cu o reacție, după ce Maia Sandu a anunțat despre inițierea procedurii de dizolvare a Parlamentului. Reprezentanții platformei consideră că decizia șefei statului este „una luată în baza ambițiilor politice și nu a rațiunii, o decizie dictată de propriile orgolii și mai puțin de interesele actuale ale țării și cetățenilor”.

După ce șefa statului, Maia Sandu, a anunțat că sesizează Curtea Constituțională privind subiectul dizolvării Legislativului, liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a anunțat că „socialiștii vor face uz de toate căile constituționale, legale și politice pentru a nu admite alegeri anticipate parlamentare în plină pandemie”.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram