/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Lux în detenție. Oamenii legii au făcut publice imagini cu condițiile din celula hoțului în lege Machena

01 aprilie 2021, ora 20:56

Încăpere spațioasă, tehnică performantă și frigider plin cu de toate. Așa arată celula în care era deținut hoțul în lege Vladimir Moscalciuc, alias Machena. Oamenii legii au filmat condițiile de lux în care își ispășea pedeapsa autoritatea criminală. Moscalciuc este acuzat de comandarea omorului unei alte autorități criminale. Procurorii au prezentat și schema omorului pusă la cale de Machena și cei din gruparea sa.

Aceste imagini au fost filmate de oamenii legii, în celula în care era deținut Moscalciuc, atunci când au descins la Penitenciarul nr. 15 Cricova. Deși majoritatea celor care au fost întemnițați ori încă își ispășesc aici pedeapsa, se plâng pe condițiile inumane din penitenciar, iar țara noastră a fost condamnată în repetate rânduri la CEDO, celula lui Machena pare să fei desprinsă dintr-o altă realitate.

Încăperea spațioasă, renovată și mobilată ca la carte, seamănă mai degrabă cu un apartament propriu, decât cu o celulă de detenție. Iar tehnica performantă, garderoba cu haine și produse de igienă, precum și frigiderul plin cu bunătăți dau de înțeles că autoritatea criminală Machena se simțea în detenție ca acasă. Din imaginile surprinse de oamenii legii în curtea Penitenciarului pot fi văzuți arbori decorativi, pavaj și chiar un bazin.

După ce, ieri, oamenii legii au anunțat că au finalizat urmărirea penală pe numele liderului organizaţiei criminale Machena și au expediat dosarul în judecată, astăzi, au făcut publică și schema prin care a fost omorât deținutul Andrei Dașic, alias Livovschii, o altă autoritate în lumea criminală.  Omorul a avut loc acum 13 ani, în Penitenciarul nr.15 Cricova.

În urma loviturilor aplicate cu obiecte dure de către oamenii lui Moscalciuc, victima a decedat. Pentru cele comise, autoritatea criminală Machena le promisese executorilor privilegii, precum şi avansarea în ierarhia organizaţiei criminale. Cauza penală a fost reluată, deoarece oamenii legii au intrat în posesia unor informaţii relevante.

În urma investigațiilor, s-a stabilit ca motiv al crimei comise, a fost dorinţa de a fortifica poziţia organizaţiei criminale a lui Machena în coraport cu grupările similare, precum şi pentru a tăinui unele informaţii legate de crimele comise anterior. Dacă va fi găsit vinovat, Moscalciuc riscă să-și petreacă tot restul vieții după gratii.

În prezent, inculpatul se află în detenție, pentru crearea şi conducerea organizaţiei criminale, precum şi pentru infracţiuni de şantaj şi pregătire de omor. Anterior, și cei cinci executori ai omorului, pe care Machena l-ar fi comandat, au fost trimiși în după gratii, pentru 13 ani. Victima a mărturisit polițiștilor că în timp ce se deplasa spre domiciliu, între dânsul  și o persoană necunoscută.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram