Avocatul lui Veaceslav Platon, Ion Crețu, spune că s-a adresat în instanță, după ce Procuratura Generală a anunțat că a anulat cele șase ordonanțe emise de Procuratura pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale (PCCOCS) potrivit cărora Platon devenea proprietarul a două clădiri din centrul Capitalei.
„Am depus o contestare pentru că este neîntemeiată această ordonanță. Mai mult de atât, procurorul nu poate anula o hotărâre irevocabilă a unei instanțe de judecată și el nu are nici o putere juridică practic. Instanța poate să anuleze, dar nu procurorul”, a declarat avocatul lui Veaceslav Platon, Ion Crețu, pentru TV8.
Crețu a mai precizat cele două clădiri au fost implicate în mai multe tranzacții, „de toate guvernările, și pe timpul lui Plahotniuc”. „Atunci nu a ieșit nimeni în presă, acum practic dumnealui (n. r. Vladimir Rusu) a participat la acea legalizare și tranzacție, deoarece ea figurează precum că a fost procurat cu șase milioane, dar de fapt 20 de milioane a fost prima tranzacție. Procurorul nu a avut motiv de a anula, doar așa superficial a fost indicat”, afirmă avocatul.
Precizăm că, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a admis plângerile SRL „Continental Business Invest” și SRL „SCM Development Mol” și a dispus anularea a șase ordonanțe, emise anterior de PCCOCS, prin care două imobile au fost recunoscute ca corpuri delicte și sechestrate.
Mai exact, este vorba despre „Casa Modei”, amplasată pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 182 și fosta clădire ASITO de pe bd. Bănulescu Bodoni 57/1, care, conform încheierilor judecătorilor de instrucție, au fost transmise în posesia și folosința SRL Interprimcolect” și , respectiv, „Pavrapid” SRL, beneficiar efectiv al cărora este cetățeanul Veaceslav Platon.