„Nu există un document din partea partenerilor din Federația Rusă care să vină drept confirmare oficială referitor la donația unui număr exact de vaccinuri Sputnik-V pentru Republica Moldova”. Declarația a fost făcută de către premierul în exercițiu Aureliu Ciocoi, după ce liderul socialiștilor, Igor Dodon, și ambasadorul rus, Oleg Vasnețov, au anunțat că Rusia va oferi gratuit țării noastre un lot de 180 de mii de doze de vaccinuri împotriva coronavirusului.

În cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8, funcționarul a reiterat că angajații Ministerului Sănătății poartă discuții cu reprezentanții Fondul Rus de Investiții, care gestionează livrările vaccinului Sputnik-V.

„Federația Rusă acumulează numărul declarat de vaccinuri și în momentul în care va fi acumulată cantitatea respectivă, bănuiesc că vom purcede la discuții mai concrete. Din câte înțeleg, se lucrează asupra acestui subiect și rămâne să recepționăm confirmările oficiale”, a spus premierul în exercițiu.

De asemenea, funcționarul a venit cu un comentariu și la anunțul făcut anterior de către ambasador și politicianul socialist precum că Rusia ar putea rezerva alte 500 de mii de doze pentru achiziționare în cel mai scurt timp.

„Toți cei 137 de milioane de lei pe care i-am strâns pentru achiziționarea vaccinurilor nu vor merge către un singur producător. Noi din banii publici vom încerca să procurăm din toate cele patru vaccinuri omologate”, a declarat Aureliu Ciocoi.

Amintim că Ministerul Sănătății a fost informat prin intermediul canalelor diplomatice că partea rusă este disponibilă să ofere Republicii Moldova, în timpul apropiat, un lot de vaccin împotriva COVID-19 (Sputnik V).

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!