/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Nu există un document oficial din partea Rusiei, care să confirme donarea vaccinurilor Sputnik-V, spune Aureliu Ciocoi

missing
07 aprilie 2021, ora 23:56

„Nu există un document din partea partenerilor din Federația Rusă care să vină drept confirmare oficială referitor la donația unui număr exact de vaccinuri Sputnik-V pentru Republica Moldova”. Declarația a fost făcută de către premierul în exercițiu Aureliu Ciocoi, după ce liderul socialiștilor, Igor Dodon, și ambasadorul rus, Oleg Vasnețov, au anunțat că Rusia va oferi gratuit țării noastre un lot de 180 de mii de doze de vaccinuri împotriva coronavirusului.

În cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8, funcționarul a reiterat că angajații Ministerului Sănătății poartă discuții cu reprezentanții Fondul Rus de Investiții, care gestionează livrările vaccinului Sputnik-V.

„Federația Rusă acumulează numărul declarat de vaccinuri și în momentul în care va fi acumulată cantitatea respectivă, bănuiesc că vom purcede la discuții mai concrete. Din câte înțeleg, se lucrează asupra acestui subiect și rămâne să recepționăm confirmările oficiale”, a spus premierul în exercițiu.

De asemenea, funcționarul a venit cu un comentariu și la anunțul făcut anterior de către ambasador și politicianul socialist precum că Rusia ar putea rezerva alte 500 de mii de doze pentru achiziționare în cel mai scurt timp.

„Toți cei 137 de milioane de lei pe care i-am strâns pentru achiziționarea vaccinurilor nu vor merge către un singur producător. Noi din banii publici vom încerca să procurăm din toate cele patru vaccinuri omologate”, a declarat Aureliu Ciocoi.

Amintim că Ministerul Sănătății a fost informat prin intermediul canalelor diplomatice că partea rusă este disponibilă să ofere Republicii Moldova, în timpul apropiat, un lot de vaccin împotriva COVID-19 (Sputnik V).

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram