Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a admis recursul procurorilor și a casat decizia Curții de Apel în dosarul coruperii deputaților prin care Vitalie Burlacu numit și „Vitas” și Irina Baglai au fost eliberați. Decizia a fost pronunțată pe 9 aprilie curent.
Pe 11 iunie curent, magistrații de la Curtea de Apel au casat sentința de condamnare în privința celor doi și au dispus încetarea procesului penal. În aceeași zi inculpații au fost eliberați.
Potrivit Ziarului de Gardă, prin aceeași decizie, judecătorii de la Curtea de Apel au dispus și restituirea celor 250 de mii de dolari ridicați în anul 2014, în momentul perchezițiilor și reținerii, dar și returnarea celor cei 500 de mii de euro care, tot în 2014, au fost identificați într-un seif metalic închiriat de Irina Baglai la filiala Botanica a băncii BC „Energbank” SA.
Vitalie Burlacu şi Irina Baglai au fost reţinuţi în martie 2014, în timp ce ar fi încercat să transmită, prin intermediari, 250 de mii USD unor deputaţi din Parlamentul R. Moldova.
În martie 2014 un deputat PLR, doi PLDM și alți șapte parlamentari din componența de atunci a Legislativului urmau să părăsească fracțiunile din care fac parte, să se declare deputați independenți și „să nu voteze unele Legi ce țin de aderarea R. Moldova ca membru asociat la Uniunea Europeană”, astfel încât Parlamentul să fie dizolvat și să fie numit un nou Guvern, iar pentru acțiunile lor, politicienii urmau să fie remunerați cu câte 250 de mii USD, bani care veneau de la „prietenii din Rusia”. Pentru realizarea scenariului, Vitalie Burlacu, numit și „Vitas”, a apelat la ex-viceministrul MAI și fostul său șef, Ghenadie Cosovan. Cel din urmă, deși cunoștea încă din ianuarie 2014 despre intențiile lui Burlacu, s-a adresat la CNA abia la 6 martie 2014, iar o zi mai târziu Burlacu și Irina Baglai au fost prinși în flagrant.
Fostul polițist Vitalie Burlacu a fost condamnat la 11 ani de închisoare și obligat să achite 80 de mii de lei drept prejudiciu, iar modelul Irina Baglai a primit o pedeapsă cu opt ani de închisoare și 180 de mii de lei amendă, prin decizia Curții de Apel din 10 aprilie 2017.