Începând de astăzi, 13 aprilie, începe vaccinarea populației cu „Pfizer/BioNTech”, doza II. Agenția Națională pentru Sănătate Publică anunță că a distribuit un lot de vaccin împotriva COVID-19 „Pfizer/BioNTech”, adică 12.282 doze, tuturor Centrelor de vaccinare, pentru administrarea dozei II.

„Începând de astăzi, conducătorii instituțiilor medico-sanitare vor asigura vaccinarea contingentelor, imunizate cu prima doză, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, pentru lucrătorii medicali”, potrivit Ministerului Sănătății.

Vaccinul va fi utilizat în cel mult 120 de ore de la decongelare cu păstrarea la +2° +8° C. După recepționarea vaccinului,  durata organizării sesiunilor de vaccinare este de maxim 4 zile. În cazul în care a fost extrasă o doză din flacon, vaccinul se va utiliza în cel mult 6 ore.

De la începutul campaniei de imunizare din Republica Moldova, au fost vaccinate peste 67 de mii de persoane.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!