/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Ministerul Sănătății anunță că începe vaccinare populației cu doza a doua de Pfizer

missing
13 aprilie 2021, ora 09:26

Începând de astăzi, 13 aprilie, începe vaccinarea populației cu „Pfizer/BioNTech”, doza II. Agenția Națională pentru Sănătate Publică anunță că a distribuit un lot de vaccin împotriva COVID-19 „Pfizer/BioNTech”, adică 12.282 doze, tuturor Centrelor de vaccinare, pentru administrarea dozei II.

„Începând de astăzi, conducătorii instituțiilor medico-sanitare vor asigura vaccinarea contingentelor, imunizate cu prima doză, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, pentru lucrătorii medicali”, potrivit Ministerului Sănătății.

Vaccinul va fi utilizat în cel mult 120 de ore de la decongelare cu păstrarea la +2° +8° C. După recepționarea vaccinului,  durata organizării sesiunilor de vaccinare este de maxim 4 zile. În cazul în care a fost extrasă o doză din flacon, vaccinul se va utiliza în cel mult 6 ore.

De la începutul campaniei de imunizare din Republica Moldova, au fost vaccinate peste 67 de mii de persoane.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram