/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

A fost sau nu audiat Cavcaliuc în dosarul vicepreședintelui raionului Sîngerei, stropit cu verde de briliant? Răspunsul liderului PACE

missing
14 aprilie 2021, ora 10:31

După ce președintele organizației teritoriale Sîngerei, a Partidului Acasă Construim Europa (PACE), condus de fostul șef IGP, Gheorghe Cavcaliuc, a fost reținut pentru 30 de zile, fiind că l-a stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului, Tudor Tutunaru, Gavcaliuc spune că nu a fost audiat în acest dosar. 

În cadrul emisiunii de la TV8, „Întreabă Ghețu”, Gheorghe Cavcaliuc a menționat că nu a fost audiat, iar acesta ar fi defapt un dosar politic.

„Sigur că nu am fost audiat, după comanda politică pe care a dat-o Arina Spătaru, deputata Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA), procurorii, la indicația ei, încearcă și pe mine să mă lipească și pe mine în această cauză penală”, a declarat Cavcaliuc la emisiunea „Întreabă Ghețu”.

Întrebat dacă regretă gestul colegilor săi, Cavcaliuc a repetat ideea că este o decizie asumată și o acțiune de protest îndreptată spre funcționarii publici care s-au vaccinat înaintea medicilor.

Anterior, în cadrul unei conferințe de presă, Cavcaliuc a adus acuzații grave în adresa deputatei Arina Spătaru, precum că ar avea anumite relații de prietenie cu procurorul raionului Sîngerei, iar dosarul a fost pornit la cererea deputatei. Atunci, fostul șef IGP, a cerut procurorului general ridicarea imunității parlamentare. În replică, Arina Spătaru a declarat că singura legătură cu procurorul de la Sîngerei a fost solicitarea oficială ca organele de drept să se autosesizeze pe cazul lui Tudor Tutunaru.

Tot în cadrul emisiunii a intervenit și vicepreședintele raionului Sîngerei, Tudor Tutunaru. Acesta susține că a avut de suferit atât fizic, fiindu-i afectată vederea, cât și emoțional.

Precizăm că, membri ai Partidului PACE al cărui președinte este Gheorghe Cavcaliuc, l-au stropit cu verde de briliant pe Tudor Tutunaru, vicepreședinte al raionului Sângerei, membru al Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA). Aceștia susțin că au recurs la acest gest în semn de protest, din cauza că acesta s-ar fi vaccinat împotriva Covid-19 cu una dintre dozele destinate medicilor.

Potrivit Arinei Spătaru, deputată PPDA, Tutunaru a fost internat la spital, iar din cauza soluției cu care a fost stropit, acesta risca să își piardă vederea.

Ulterior, președintele organizației teritoriale a formațiunii politice PACE din Sîngerei, care l-ar fi stropit pe vicepreședintele raionului cu verde de briliant a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de Judecătoria Sângerei, care a respins demersul procurorilor de arestare a învinuitului pentru o lună.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram