Partidul Popular European (PPE) salută decizia Curții Constituționale de astăzi, 15 aprilie.În acest context, reprezentanții grupului spun că forțele politice din Republica Moldova trebuie să respecte statul de drept și să asigure organizarea alegerilor libere și corecte.   

„PPE salută decizia Curții Constituționale a Moldovei, care deschide calea pentru alegeri și solicită tuturor forțelor politice să respecte statul de drept și să asigure alegeri libere și corecte. Alegătorii moldoveni merită un Parlament legitim, reprezentativ și un guvern stabil”, se arată în mesajul formațiunii politice postat pe Twitter.

Astăzi, 15 aprilie, Curtea Constituțională a constatat că există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor anticipate.

„Se constantă drept circumstanță care justifică dizolvarea Parlamentului imposibilitatea formării Guvernului în conformitate cu prevederile Constituției”, a spus Domnica Manole.

Hotărârea CC este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și urmează să fie publică în Monitorul Oficial.

Ulterior, șefa statului a anunțat că va semna în curând un decret privind dizolvarea Legislativului și stabilirea datei alegerilor parlamentare anticipate.

„Voi semna curând decretul pentru dizolvarea Parlamentului și stabilirea datei alegerilor parlamentare anticipate, pentru a îndeplini un lucru dorit foarte mult de oamenii din această țară și pentru care am primit un mandat puternic în alegerile prezidențiale – un Parlament curat, al oamenilor și un Guvern stabil și profesionist care să lucreze pentru oameni. Azi s-a făcut dreptate pentru cetățeni. La alegerile anticipate am toată încrederea că vom oferi o nouă șansă țării. Avem mult de muncit, însă știu că viitorul țării nu mai este în buzunarul unor hoți, ci este acum în mâinile cetățenilor”, a menționat Maia Sandu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!