/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ La 20 de ani trece printr-o adevărată dramă. O tânără din Nisporeni are nevoie de o locuință și ajutor pentru tratamentul copilului său 

missing
15 aprilie 2021, ora 18:12

La 20 de ani trece printr-o dramă a vieții pe care nu ar dori-o nici dușmanilor săi. Vorbim despre o tânără din raionul Nisporeni, care a rămas însărcinată pe când era încă adolescentă. În pofida tuturor prejudecăților și problemelor, ea a decis să păstreze copilul. De atunci, tatăl acestuia a tot bătut-o până la sânge, iar când băiatul s-a născut cu dizabilități severe, a părăsit-o. De câțiva ani, tânăra se descurcă de una singură, pentru că nici măcar rudele nu-i dau o mână de ajutor. Întrucât riscă să-i fie luat copilul de către autorități, în ajutor i-a venit organizația CCF Moldova, care încearcă să o susțină pe tânăra mamă prin campania Rostul Postului.

Pe această tânără, care ne-a rugat să-i păstrăm anonimatul, am găsit-o zgribulită într-un colț de cameră, cu copilul în brațe și cu lacrimi în ochi. Ne-a povestit că, la 17 ani, a făcut cunoștință cu un bărbat, care abia ieșise din pușcărie și de la care a rămas însărcinată. Atunci, ea a crezut în povestea lor de dragoste și chiar dacă mulți o sfătuiau să facă avort, nu a renunțat la copil. La depărtare de câțiva ani, fata spune că nu știa că bărbatul avea deja o familie.

Cei doi s-au despărțit, iar tânăra a ajuns la spitalul raional din Nisporeni. Starea ei se agrava, așa că a fost transferată la Chișinău, unde și-a născut băiatul, care a petrecut săptămâni bune în reanimare.

Băiețelul s-a născut cu probleme grave de sănătate din cauza bătăilor pe care le-a suportat femeia, în timpul sarcinii. Medicii au încercat s-o convingă să renunțe la copil.

Ea nici până acum nu știe ce diagnostic are copilul. Pentru asta ar trebui să meargă la Chișinău, să treacă controale medicale și un curs de reabilitare, însă acest lucru strict necesar pentru sănătatea băiatului este un lux mult prea mare pentru tânăra mamă.

Fără un tratament cât de cât și fără nicio susținere, așa îl crește femeia pe băiat deja de doi ani. Tatăl copilului nu se implică deloc, părinții i-au întors cu spatele, iar singura sursă de existență este un ajutor social de 1400 de lei pentru o lună întreagă.

Tânăra recunoaște că cel mai mult visează la o căsuță proprie, întrucât acum se înghesuie într-o cameră de doar câțiva metri pătrați, care îi servește și de dormitor, și de bucătărie, și de baie. Nici măcar frigider sau mașină de spălat nu are.

Fiind în Postul Mare, oricine este orientat spre fapte bune, iar doritorii o pot ajuta și pe această tânăra mamă, participând în campania organizației CCF Moldova, Rostul Postului.

Donațiile pot fi făcute foarte simplu, pe platforma donatii.md sau cu ajutorul unui restaurant virtual, pe care îl găsiți pe site-ul rostulpostului.md. Aici, în fiecare zi de post, în loc să consumați mâncărurile preferate, puteți dona contravaloarea acestora copiilor care se culcă flămânzi. În acest mod, peste 40 de copii din țară vor putea beneficia de sprijinul dumneavoastră. Și nu este vorba doar despre livrarea produselor alimentare.

În prezent, în Moldova cresc în jur de 600 de mii de copii, iar fiecare al optulea trăiește în sărăcie. Cea mai înaltă incidență este înregistrată în rândul copiilor de la sate, fapt care, deseori, îi determină pe părinți să-i lase în grija statului, în orfelinate. Misiunea organizației Copil Comunitate Familie este de a preveni separarea copilului de familie, find închise cu ajutorul organizației deja 10 orfelinate. Sărăcia este la fel de periculoasă ca virusul, iar în aceste timpuri grele, oamenii au nevoie… de oameni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram