Soția lui Nicolae Ceaus a fost audiată astăzi de către Comisia parlamentară care examinează răpirea ex-judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus. Despre aceasta a anunțat președintele Comisiei, deputatul Platformei DA, Vasile Năstase. 

În cadrul unui briefing de presă la Parlament, alesul poporului a spus că audiat a fost și bodyguardul ex-judecătorului. „Astăzi, începând cu ora 10:00, am avut audieri în care am invitat-o pe doamna Svetlana Ceaus. De asemenea, am discutat cu Alexei Chirilicenco, garda de corp a ex-judecătorului, care și el în prima etapă a fost răpit, iar apoi eliberat”.

Deputatul a spus că potrivit soției lui Nicolae Ceaus, ex-judecătorul s-ar afla în prezent în Ucraina. „Ceea ce privește nume noi, nu putem să spunem aici, pentru că nici ea nu cunoaște cine ar sta în spate. Ea crede că, la ora actuală, soțul ei s-ar putea afla în Ucraina. Ea consideră că urma ucraineană este un valabilă, dar nu a putut spune cine ar avea interesul”, a declarat parlamentarul.

Pe 14 aprilie reprezentanții Serviciului de Informații și Securitate și cei ai Ministerului de Interne au fost audiați la Comisia parlamentară securitate națională, apărare și ordine publică, pe cazul răpirii magistratului ucrainean Nicolae Ceaus. Audierile au avut loc cu ușile închise.

Judecătorul din Ucraina, Nicolae Ceaus, cel care în anul 2016 a fugit de justiția de la Kiev după ce a fost prins cu mită de 150 de mii de dolari în borcane și s-a ascuns în Republica Moldova, ar fi fost răpit la Chișinău în urmă cu două săptămâni și jumătate.

Poliția a pornit un proces penal pe acest caz, care va fi investigat și de o comisie parlamentară specială, din care fac parte nouă membri. Potrivit ministrului de Interne, Pavel Voicu, o persoană a fost reținută. Nu au fost însă oferite detalii despre identitatea acesteia. Voicu a precizat în schimb că cei implicați în răpire au trecut frontiera cu Ucraina.

Mașina cu care a fost răpit Ceaus a fost descoperită abandonată într-o curte din cartierul Poșta Veche.

Pe 7 aprilie curent, în urma unei întrevederi dintre ministrul de Externe în exercițiu Aureliu Ciocoi și omologul său ucrainean Dmytro Kuleba, oficialii țării vecinii au spus că sunt disponibili să creeze un grup de lucru comun moldo-ucrainean, care să examineze acest caz.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!