În rețeaua de instituții de educație timpurie a crescut numărul de grădinițe, cu 25 de unități, dar a scăzut numărul de creșe-grădinițe, cu 21 de unități, în anul 2020 față de anul 2019.

Potrivit Biroului Național de Statistică (BNS), în același timp, numărul copiilor înscriși în instituțiile de educație timpurie a scăzut cu 10,4% în această perioadă.

În mediul rural numărul acestora s-a diminuat cu 11,6%, iar în mediul urban cu 9,0% . Pe de altă parte, a crescut cu 4,7% numărul de copii înscriși în instituțiile private.

Totodată, numărul de copii cu necesități speciale înscriși în instituțiile de educație timpurie a rămas la nivelul anului 2019 – 742 de persoane.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!