/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Crescute și îngrijite cu multă dragoste! Soții Ion și Feodora Iacub din Sângera își vând narcisele pentru a obține o sursă de venit

missing
16 aprilie 2021, ora 07:33

Zeci de narcise parfumate le înfrumusețează primăverile și le împodobesc grădina de pe lângă casă, pe care au clădit-o, puțin câte puțin, de-a lungul vieții. Soții Ion și Feodora Iacub din Sângera, ambii în vârstă de 88 de ani, de mai bine de două decenii, îngrijesc cu multă dăruire o parcelă de narcise și lalele, pa care le propun și spre vânzare. Afacerea cu flori este pentru ei și o sursă de venit, spun cu mândrie cei doi bătrâni, rămași singuri în pragul casei, la bătrânețe.

18 cepe de lalele roșii: atât au plantat, acum 20 de ani, printre rândurile de viță de vie din grădină, moș Ion și țaca Dora, așa cum le zic localnicii.

În grădina cu flori, nea Ion întinerește. Aici își găsește refugiul și plăcerea aproape zilnic. Datorită lui, florile pe care zilnic le udă, le prășește și îngrijește, au prins a se înmulți de două decenii încoace, după ce a primit în dar 18 cepe de lalele roșii de la o vecină.

Pe parcursul aflării noastre în curtea soților Iacub, telefonul nu înceta să sune. Erau doritorii de a cumpăra flori, interesași de preț și disponibilitatea familiei de a-i primi vizitatori.

În casa familiei Iacub, medicamentele sunt peste tot și administrate frecvent de nea Ion, care a suferit de trei ori insult și a rămas aproape fără auz. Greu îi este și să vadă pe unde pășește, iar de vremurile când era sănătos, capabil și în puteri, cândva soldat în armată, își amintește printre lacrimi, sprijinindu-se ba într-un picior, ba în altul, în cerdacul casei.

La cei 88 de ani, soții Ion și Feodora își alină durerile și-și împart bucuriile împreună. La despărțire, bătrânul ne-a spus că doar cel care știe să se poarte frumos, trăiește frumos, iar țaca Dora ne-a spus cu mândrie că pământurile Moldovei sunt o bogăție. Dacă le muncești cu dăruire, aduc roade bogate și frumoase, spune bătrâna. Astfel, pe cei doi i-am lăsat cu tot cu amintirile din tinerețe, pe prispa casei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram