/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Sunt sau nu gata deputații să își ia rămas bun de la fotolii? S-au întrecut în replici inspirate. „E dat cumva de zestre?”

missing
16 aprilie 2021, ora 21:45

Sunt sau nu gata să-și ia rămas bun de la fotoliile de deputat? Aleșii poporului au fost întrebați, astăzi, dacă se văd în viitorul Parlament, după ce, ieri, Curtea Constituțională, a dat undă verde pentru dizolvarea Legislativului. Ce au răspuns aceștia vedeți în cele ce urmează.

Întrebați dacă sunt gata să-și ia rămas bun de la fotoliul de deputat sau dacă se văd și în viitorul Legislativ, după ce, ieri, Curtea Constituțională a dat aviz pozitiv pentru dizolvarea Parlamentului, deputații s-au întrecut în replici inspirate…

„- Dar ce, fotoliul e dat cumva de zestre și trebuie să te ții de el? Nu, care este problema. Câte mandate ia PAS în viitorul Parlament? Cât va merita și cât va considera alegătorul că merită”.

„ – Personal sunt gata. Majoritatea colegilor sunt gata. Acest Parlament devine tot mai nociv. Partidul Democrat va fi în următorul Parlament, oamenii au început să vadă diferența.

„- Niciodată nu ne-am ținut de fotoliile de deputați. De fotoliu se țin, probabil, alții. – Ce șanse are „Pro Moldova” să ajungă în viitorul Parlament. – O să fiți mult suprinși, dar nu despre asta este vorba.

„- Dar ce, m-am născut în fotoliu? Eu m-am născut în sala de naștere. Pentru mine sala de naștere este sfântă.

Iar deputatul ȘOR, Denis Ulanov, care se află în alianță cu PSRM, consideră decizia de ieri a Înaltei Curți drept una politică.
„- Se pare că despre alegeri anticipate Partidul Șor a vorbit încă în vara anului trecut. Ce înseamnă să rămân fără fotoliu de deputat? – Cum vedeți decizia Curții de ieri? – Este una politică și lipsită de substrat juridic”.

Iar colegul său de fracțiune, Igor Himici, se arată optimist și spune că Partidul ȘOR va ajunge în viitorul Legislativ 100% și va lua, cel puțin, 50 la sută din mandate.

„- Noi suntem gata de alegeri. – Câte mandate veți lua? – 50 minimum.

„- Cum o să vă simțiți dacă rămâneți fără fotoliul de deputat? – Perfect. – Ce șanse mai aveți să ajungeți în viitorul Parlament, cu Partidul ȘOR? – Nici nu vreau să mă gândesc la asta și, vă rog, să lăsați întrebările astea provocatoare”.

Între timp, în această dimineață, liderul PSRM a anunțat că formațiunea pe care o conduce va înainta un proiect de hotărâre a Parlamentului, care va constata faptul uzurpării Curții Constituționale de către trei judecători ai Înaltei Curți – Domnica Manole, Liuba Șova și Nicolae Roșca, în interesul politic al președintelui, încălcarea jurământului depus în fața Parlamentului și va cere demisia lor. De partea cealaltă, președinta Curții Constituționale, Domnica Manole, printr-un comunicat de presă, a declarat că exercitarea oricărei forme de presiuni asupra judecătorilor Curţii Constituționale, atât înainte de adoptarea actelor sale jurisdicționale, cât şi ca un act de răzbunare pentru soluţiile adoptate, este inadmisibilă, fiind incompatibilă cu respectarea statului de drept, a autorităţii Curţii şi a supremaţiei Constituţiei.

Amintim că, ieri, Înalta Curte a dat aviz pozitiv privind dizolvarea Parlamentului. Drept reacție, președinta Maia Sandu a declarat că, în următoarele zile, va semna decretul privind dizolvarea Legislativului. Chiar și așa, potrivit experților în drept, decretul nu poate fi pus în aplicare atâta timp cât în țară este în vigoare starea de urgență.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram