/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/FOTO/ Cele 132 de mii de doze de vaccin împotriva COVID-19, donate de România, au pornit spre Chișinău

17 aprilie 2021, ora 14:20

Încă 132.000 de doze de vaccin produs de compania AstraZeneca urmează astăzi să ajungă în Republica Moldova. În acest context, premierul român Florin Câțu a menționat că Guvernul României continuă să sprijine Republica Moldova în efortul de a depăși cu bine pandemia COVID-19. 

„Ajutorul umanitar oferit Republicii Moldova constă în echipamente medicale și vaccinuri împotriva COVID-19 și vine ca parte a pachetului de sprijin anunțat de Președintele României Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei din luna decembrie 2020, la Chișinău. Împreună învingem pandemia”, a adăugat premierul român Florin Câțu.

Precizăm că acestea se adaugă celor 72.000 de doze livrate până acum la Chișinău.

Pe 26 februarie curent, Guvernul României a aprobat hotărârea privind livrarea primului lot de vaccin anti COVID-19 în țara noastră.

Amintim că în cadrul vizitei din decembrie în Republica Moldova, președintele României, Klaus Iohannis, a promis o donație de 200 de mii de doze de vaccin.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram