Fracțiunea Platforma DA cere convocarea urgentă a Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe pentru audierea ANRE și a Consiliului Concurenței. Liderul fracțiunii parlamentare a Platformei DA, Alexandr Slusari, spune că totul se întâmplă pe fundalul haosului guvernamental.

„Petroliștii continuă să jecmănească cetățenii și agenții economici. Scumpirea precedentă a carburanților a avut loc pe 12 martie, atunci când prețul la țiței era de aproximativ 70 dolari per baril. De atunci cotațiile petrolului au oscilat între 60 și 68 dolari per baril. A fost o perioadă, când prețul la nivel mondial a coborât cu 15 %. Dar nu a urmat nicio micșorare de cifre la benzinăriile noastre! Aseară au fost anunțate noi majorări de prețuri la benzină și motorină. În toiul lucrărilor de semănat”, a menționat Slusari.

Recent a fost prezentat Parlamentului un raport elaborat de Consiliul Concurenței privind activitatea companiilor petroliere în ultimii doi ani. În context, deputatul spune că Platforma DA va insista ca după audieri raportul să fie făcut public.

Alexandr Slusari a mai spus că dacă aceste acțiuni nu vor stopa majorările nejustificate a prețurilor la carburanți, atunci cetățenilor nu le rămâne decât să facă presiuni prin proteste „împotriva abuzurilor și a lăcomiei companiilor petroliere și împotriva impotenței autorităților statale abilitate.”

Premierul interimar și ministrul Agriculturii scapă de audieri. Propunerile Platformei DA nu au întrunit numărul necesar de voturi 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!