„Dacă vor fi întrunite condițiile pentru numirea alegerilor anticipate parlamentare, Comisia Electorală Centrală este gata să purceadă la treabă”. Declarația a fost făcută de către președintele CEC, Dorin Cimil, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8. 

„Vreau să menționez că CEC este organ specializat pentru desfășurarea alegerilor de orice categorie. În situația în care se vor stabili cele trei condiții pentru numirea alegerilor anticipate, o să purcedem la treabă. Este problema Guvernului să aloce în conturile CEC-ului mijloacele necesare pentru buna desfășurare a alegerilor. De aceea, considerăm că în actul de numire a datei alegerilor urmează să fie specificată și suma respectivă”, a menționat Dorin Cimil.

Președintele CEC a mai menționat că fără alocarea resurselor financiare, nu va fi posibilă organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Totodată, Dorin Cimil a explicat că „în cazul în care mandatul membrilor CEC expiră în cursul perioadei electorale, mandatul poate fi prelungit până la sfârșitul acestei perioade”.

Emisiunea integrală poate fi urmărită mai jos:

Joi, 15 aprilie, Curtea Constituțională a constatat că există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor anticipate.

Ulterior, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că va semna un decret privind dizolvarea Legislativului și stabilirea datei alegerilor parlamentare. Deocamdată, încă nu a fost anunțată ziua când va fi semnat decretul.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!