Directorul SIS, Alexandr Esaulenco, viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Olga Cebotari, ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, și ministrul Apărării, Victor Gaiciuc sunt chemați la raport la Comisia securitate națională, apărare și ordine publică. Despre aceasta a anunțat președintele comisiei, deputatul Sergiu Sîrbu.

Potrivit demersului semnat de Sîrbu, audierile vor avea loc mâine, 21 aprilie, la ora 10:00, și se vor desfășura cu ușile închise.

„Comisia securitate națională, apărare și ordine publică va audia, în cadrul ședinței, autoritățile competente privind pregătirea instituțiilor  statului, pentru a face față noilor provocări la adresa securității regionale, situației privind mobilizarea militară din regiune, în contextul asigurării independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova”, a scris Sîrbu pe pagina sa de Facebook.

Președintele comisiei a precizat pentru tv8.md că audierilor vor avea loc în legătură cu exercițiile militare din regiunea transnistreană și escaladarea conflictului din estul Ucrainei.

 

În ultimele săptămâni, situaţia în estul Ucrainei a escaladat după ce s-au înregistrat noi ciocniri între forţele armate ucrainene şi separatiştii pro-ruşi. Presa străină scrie că preocuparea internaţională creşte cu privire la escaladarea conflictului în estul Ucrainei din cauza desfăşurării trupelor ruseşti nu departe de frontiera ucraineană.

Anterior, Ministerul Apărării rus a anunţat că anumite zone maritime din Crimeea vor fi închise mai multe luni din cauza manevrelor. Cu toate acestea, transportul maritim în strâmtoare nu este afectat, a declarat ministerul.

Sâmbătă, Agerpres scria că pe fondul tensiunilor reînnoite din estul Ucrainei, Rusia a trimis 15 nave de război în Marea Neagră pentru manevre.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!