/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO/ Flori plantate în toate sectoarele din Chișinău. Amenajările au costat peste un milion de lei

20 aprilie 2021, ora 17:06

Toate sectoarele din Capitală înfloresc! Muncitorii de la Spații Verzi vor planta sute de flori în rondurile și scuarurile din Chișinău.

„Gospodăria Spațiile Verzi” din Capitală a cheltuit peste un milion de lei pentru achiziționarea florilor, cel puțin asta arată datele de pe site-ul Agenției de Achiziții Publice. Potrivit acestuia, la 22 martie, gospodăria a încheiat patru contracte în suma totală de circa un milion trei sute de lei. Acești bani au fost alocați pentru achiziția florilor perene și a lalelelor.

Contactat de Tv8, șeful de la Spațiile Verzi menționează că în fiecare an, în dependență de suprafața rondurilor din fiecare sector, este achiziționată cantitatea de flori necesară. Există norme care specifică de care flori și câte la metru pătrat trebuie să fie plantate. Florile sunt anuale și în fiecare an este alocată aproximativ aceeași sumă pentru procurarea florilor.

„Facem acest lucru pentru a înfrumuseța capitala și pentru a bucura ochiul cetățenilor”, spune Serghei Carp.

Sursă foto: https://tender.gov.md

Primarul Capitalei, Ion Ceban, menționează că în paralel, sunt amenajate și zonele verzi din centrul capitalei de pe str. Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni.

„Muncitorii din cadrul întreprinderii sunt antrenaţi în lucrări de salubrizare a aleiilor, curţilor de blocuri, parcurilor şi scuarurilor, evacuare a gunoiștilor stihinice, curăţare a arborilor, administrarea îngrăşămintelor la trandafiri”, adaugă Ion Ceban.

Sursă foto: Ion Ceban/Facebook

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram