Până la zece mii de lei, acesta este salariul lunar pe care-l ridică liderul Partidului Socialiștilor (PSRM). Igor Dodon a divulgat suma în cadrul unei emisiuni la postul NTV Moldova, pe 21 aprilie curent. 

„Până la începutul lunii aprilie am fost șomer. În prezent însă PSRM a întocmit actele necesare”, a spus politicianul. Întrebat ce salariu ridică lunar, Igor Dodon a spus că: „Până la zece mii de lei este salariul liderului PSRM. Sunt opțiuni să lucrez și în alte domenii. Mie nimeni nu-mi interzice. Eu analizez această posibilitate. Timpul va arăta”, a spus politicianul.

Pe 30 decembrie 2020, Igor Dodon a fost reales în funcția de președinte al PSRM. Decizia a fost luată de la cel de al XVI-lea Congres al partidului.

În 2020, în calitate de șef de stat, Igor Dodon a obținut un venit total de 321 207 mii lei. Soția sa a ridicat o sumă mai mare. Galina Dodon s-a ales cu 377 850 de mii de lei din activitatea de la compania „Exclusiv Media”, proprietarul căreia este președintele fracțiunii PSRM în Parlament, Corneliu Furculiță.

Familia Dodon are în proprietate un teren dobândit în anul 2013, valoarea căruia este de 451 985 de mii de lei, și locuiește într-o casă obținută în același an. Valoarea imobilului este una impunătoare – peste două milioane de lei. Casa are o suprafață de peste 422 de metri pătrați.

De menționat că Igor Dodon nu a indicat niciun automobil în declarația de avere și interese pentru anul 2020. Politicianul a luat un credit în 2013 de aproximativ 1,5 milioane de lei, la o rată de 8%, pe care urmează să-l întoarcă până în 2028.

Politicianul este fondator a două asociații obștești și a unei fundații de binefacere. Igor Dodon mai este și președinte al Federației de Șah. Soția sa este fondatoarea fundației de binefacere „Din suflet”.

În perioada 1 – 5 februarie curent, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a pornit un control pentru nerespectarea regimului juridic al incompatibilității în privința lui Igor Dodon. Verificările au fost inițiate pe motiv că pe lângă mandatul de șef de stat, politicianul a deținut și funcția de președinte al Federației de Șah.

Partidul Socialiștilor a venit ulterior cu o reacție și au menționat că „ANI vrea să se convingă repetat, la fel cum a făcut-o în 2017, că nu există incompatibilitate în deținerea funcției neremunerate de președinte al Asociației Obștești Federația de Șah a Moldovei”.

Igor Dodon a pierdut funcția de președinte al Republicii Moldova, după ce Maia Sandu a câștigat scrutinul din toamna anului 2020.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!