Un subofițer superior din cadrul Direcției patrulare Centru a INSP al IGP al MAI va compărea pe banca acuzaților. Acesta este învinuit de producerea unui accident rutier soldat cu un deces. Mai mult, polițistul, care era beat, a părăsit locul accidentului rutier.
Procuratura municipiului Chişinău, Oficiul Principal a finalizat urmărirea penală şi a trimis dosarul de învinuire a acestuia în judecată.
Tragicul accident s-a produs în seara de 13 ianuarie curent pe strada Socoleni din Capitală, când inculpatul a tamponat cu mașina o femeie care traversa regulamentar strada pe o trecere de pietoni. Imediat după impact polițistul a părăsit locul accidentului rutier fiind depistat, reținut și suspus examenului medical în vederea stabilirii stării de ebrietate şi a naturii ei. Rezultatele examinării au indicat că, în momentul accidentului, inculpatul avea în sânge o concentrație de alcool de 0,86 mg/l, ce corespunde gradului avansat de ebrietate.
Femeia, care avea 36 de ani și era mamă a patru copii minori, a murit în urma traumelor primite.
Fiind audiat de procurori, inculpatul nu și-a recunoscut vina.
Deși procurorii au insistat la prelungirea arestului preventiv pe numele acestuia, magistrații i-au înlocuit măsura – în arest la domiciliu. În prezent, acesta nu mai activează în organele afacerilor interne, fiind eliberat ca urmarea celor întâmplate, iar dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 10 ani închisoare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!