/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Ambasadele Franței și Germaniei, îngrijorate de încercările de a schimba componența Curții Constituționale

missing
23 aprilie 2021, ora 21:13

Ambasadele Franței și Germaniei se arată îngrijorate de încercările de a schimba componența Curții Constituționale. Într-un comunicat de presă, reprezentanții celor două misiuni diplomatice susțin că se încalcă astfel Constituția. 

„Ambasadele Germaniei și Franței reiterează atașamentul lor față de respectarea ordinii constituționale în Republica Moldova. Facem apel la atenuarea tensiunilor politice și la soluționarea dezacordurilor prin mijloace democratice, cu respectarea deplină a separării puterilor și a statului de drept”, menționează Ambasada Franței și Ambasada Germaniei în Republica Moldova.

Și reprezentanții Ambasadei României s-au declarat îngrijorați de cele întâmplate astăzi la Chișinău, când majoritatea parlamentară PSRM – Șor a votat o declarație privind uzurparea puterii de către trei magistrați ai Curții Constituționale, după care a anulat o hotărâre a Parlamentului din 2019 prin care Domnica Manole a fost numită judecătoarea la CC și a numit un magistrat nou la Înalta Curte

„Toate aceste demersuri denotă o lipsă de respect față de prevederile constituționale și afectează direct independența Curții Constituționale. Reamintim tuturor actorilor politici de la Chișinău importanța consolidării statului de drept și necesitatea evitării în consecință a oricăror decizii de natură să afecteze principiile democratice”, se menționează într-un comunicat al Ambasadei României în țara noastră.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram