Continuă să fie amânate sau întrerupte ședințele de judecată în cazul deputatului Ilan Șor. Ieri, 22 aprilie, a fost o nouă amânare în dosarul parlamentarului fugar. Astfel, o altă ședință a fost programată pentru astăzi și a început de la ora 09:30. 

Pe pagina oficială a Curții de Apel Cahul se menționează că „dat fiind faptul că dosarul penal este expediat la Curtea Supremă de Justiție se amâna ședința de judecată”.

Precizăm că alte două ședințe la rând, din data de 16 și, respectiv, 20 aprilie, au fost întrerupte. Anterior, avocații lui Ilan Șor au solicitat amânarea ședințelor pe perioada stării de urgență, însă instanța a respins această cerere.

Șor a fost condamnat în iunie 2017 la şapte ani și șase luni de închisoare cu executare în penitenciar de tip semiînchis, pentru spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari în dosarele creditelor neperformante acordate în 2014 de Banca de Economii.

Procurorii au cerut anterior o pedeapsă de 19 ani de privare de libertate pentru controversatul businessman.

Dosarul lui Ilan Șor se află pe rol la Curtea de Apel Cahul din septembrie 2018. Mai mulți judecători de la Curtea de Apel Chișinău au invocat anterior diferite motive pentru a se abține de la examinarea dosarului. De atunci au fost amânate zeci de ședință de judecată. Ulterior, ședințele de judecată în cazul lui Șor au fost amânate pe bandă rulantă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!