/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 802: Atac de Paște, drum spre Iad, sat cucerit și avion doborât! Zelenski: Rusia nu are dorință de pace

/VIDEO/ Din nou, la solicitarea avocatului lui Platon, ședința în care urma să se decidă cui aparțin „Casa Modei” și fosta clădire ASITO a fost amânată 

missing
28 aprilie 2021, ora 16:51

Amânare după amânare în cazul de judecată privind imobilele „Casa Modei” și fosta clădire AISTO. Și ședința de astăzi, 28 aprilie, a fost amânată la solicitarea avocaților controversatului om de afaceri Veaceslav Platon. Cazul este examinat de magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. 

Apărătorul controversatului om de afaceri Veaceslav Palton, Ion Crețu, după ce ședința a fost întreruptă, a menționat că astăzi au fost cercetate materialele cauzei și că a prezentat probe privind transferurile bănești din acest caz.

Crețu a mai spus că „urmează să ne susținem expunerile verbale. Eu am solicitat întreruperea ședinței pentru pregătirea în scris a expunerii verbale și referire la toate probelele. Avocații lui Russu vor repede, fără nicio probă. Nu-i interesează nicio probă”.

Avocatul lui Vladimir Russu a calificat această amânare drept o tergiversarea a dosarului. „Ședința a fost amânată la cererea avocaților lui Platon, pentru pregătirea pledoariilor. În același timp au prezentat probe suplimentare care sunt cunoscute. Calificăm această amânare ca o tergiversare intenționată”, a declarat apărătorul omului de afaceri Vladimir Russu, Serghei Istrati.

Următoare ședință va avea loc pe data de 5 mai curent.

Ședința din data de 26 aprilie a fost amânată la solicitarea avocatului lui Platon, Ion Crețu.

Amintim că și ședința din 20 aprilie curent a fost amânată. Anterior, procurorul General, Alexandr Stoianoglo a depus la Curtea Supremă de Justiție un recurs prin care solicită casarea încheierilor judecătorilor de instrucție care i-au permis lui Veaceslav Platon să intre în posesia a două imobile din centrul Capitalei. Este vorba despre „Casa Modei”, amplasată pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 182 și fosta clădire ASITO de pe bd. Bănulescu Bodoni 57/1, care, conform încheierilor judecătorilor de instrucție, au fost transmise în posesia și folosința companiilor, al cărui beneficiar efectiv este Veaceslav Platon.

Acțiunile Procurorului General vin după plângerile depuse de Vladimir Russu, care reclama faptul deposedării ilegale de cele două imobile.

Pe 6 aprilie 2021, Alexandr Stoianoglo a anulat ordonanțele emise anterior de procuratura specializată, restabilind drepturile și dispunând restituirea de către Veaceslav Platon a celor două imobile proprietarului Vladimir Russu, constatând interpretarea și aplicarea incorectă a normelor procesual penale de către PCCOCS care a intervenit neîntemeiat în dreptul fundamental de proprietate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram