/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Șuieră vântul pe holurile Legislativului! Doar câțiva deputați au fost surprinși astăzi la Parlament

missing
29 aprilie 2021, ora 18:55

Șuieră vântul pe holurile Parlamentului! Cu toate că acesta a fost dizolvat, ieri, munca deputaților nu s-a încheiat, iar mandatul lor rămâne valabil până la învestirea viitorului Legislativ. Totuși, astăzi, acolo a fost liniște ca niciodată. Câțiva parlamentari pe care i-am surprins venind sau plecând din Legislativ ne-au spus că, până la 11 iulie, atunci când a fost stabilită data alegerilor, aleșii poporului pot vota legi, cu excepția celor organice și cele care vizează modificări ale Constituției.

Nu am reușit să batem pe la ușile birourilor aleșilor poporului, să ne convingem dacă aceștia sunt sau nu la locul de muncă, întrucât presa nu are acces pe holurile Parlamentului, din cauza restricțiilor impuse pe timp de pandemie. Chiar și așa, am surprins afară câțiva deputați, care veneau sau plecau deja de la Parlament.

Iar deputatul Platformei DA, Chiril Moțpan, susține că, până la scrutinul din vară, Parlamentul ar putea să se întrunească în ședințe și să adopte hotărâri care nu vizează modificări ale Constituției.

Întrebați dacă se pregătesc deja de alegerile anticipate și mai au șanse să ajungă în Parlament: „Cred că oamenii vor decide, dacă o să mă regăsesc sau nu. Indiferent, le place unora sau nu, dar Platforma va lupta să ajungă în Parlament”.

Și deputatul Partidului Șor, Denis Ulanov, susține că fracțiunea pe care o reprezintă va ajunge în viitorul Legislativ, precizând faptul că toate acuzațiile care i se aduc lui și colegilor săi nu sunt adevărate. Întrebat dacă Ilan ȘOR, deputatul anunțat în căutare internațională, condamnat de prima instanță la 7 ani și jumătate de închisoare, se va regăsi pe lista partidului la viitoarele alegeri: „Desigur. Noi sperăm că, în timpul apropiat, vom reuși să-i asigurăm, din punct de vedere legal, sosirea în țară, pentru a începe munca, aflându-se în Parlament”.

Amintim că, ieri, Curtea Constituțională a anulat starea de urgență instituită la finele lunii martie de către alianța ȘOR-PSRM. Imediat după aceasta, președinta Maia Sandu a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului și a stabilit data alegerile parlamentare anticipate pentru 11 iulie curent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram