/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Construcție cu scandal la Stăuceni! Câțiva consilieri, primarul, dar și unii deputați au cerut administratorului să oprească lucrările

missing
30 aprilie 2021, ora 20:13

Construcție cu scandal, la Stăuceni! Mai mulți consilieri locali, primarul, dar și câțiva deputați au cerut administratorului unei companii de construcție să oprească lucrările de edificare a unui bloc de locuit, deoarece, potrivit lor, autorizația a fost prelungită în mod ilegal. La fața locului a fost chemată și poliția, însă oamenii legii nu au putut interveni, precizând că acest lucru se poate face doar în baza unei decizii a instanței de judecată. De partea cealaltă, reprezentanții companiei spun că nu încalcă nimic, iar autorizația a fost emisă de fostul primar al comunei. L-am contactat pentru o reacție, însă acesta a evitat să comenteze situația. Totuși, el i-a sugerat actualului edil să caute mai bine prin acte.

Totul s-a întâmplat în această dimineață, în comuna Stăuceni. Câțiva consilieri locali, primarul, dar și câțiva deputați au venit să ceară administratorului unei companii de construcții să stopeze lucrările de edificare a unui bloc de locuit, cu patru nivele. Edilul susține că a emis o prescripție în acest sens, însă lucrările așa și continuă.

De partea cealaltă, administratorul companiei de construcție susține că autorizația a fost prelungită de fosta conducere a Primăriei, astfel că actualmente lucrările sunt absolut legale.

Totuși, primarul spune că prelungirea autorizației a fost emisă ilegal de fosta conducere a Primăriei.

Contactat telefonic, fostul edil al comunei Stăuceni, Valentin Sîtnic, a evitat să comenteze situația, însă i-a sugerat actualului primar să caute actele mai bine. Deși la fața locului a fost chemată și poliția, oamenii legii ne-au spus că nu pot interveni să oprească lucrările de construcție, întrucât acest lucru poate fi făcut doar prin decizia unei instanțe de judecată.

În timp ce unii locuitori ai comunei Stăuceni spun că nu au nicio treabă cu această construcție, alții se arată deranjați de edificarea acestuia.

Pe 20 aprilie curent, Primăria comunei Stăuceni a expediat în la Judecătoria Chișinău un demers, prin care a solicitat instanței să se expună pe marginea legalității lucrărilor de construcție a respectivului bloc locativ. De asemenea, autoritatea locală a solicitat instanței să dispună stoparea lucrărilor de construcție până la examinare, sancționarea persoanelor responsabile și demolarea construcției. O decizie în acest sens, deocamdată, nu a fost pronunțată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram