/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

/VIDEO/ Reparații cu daune pentru șoferi. Aceștia se plâng că pietrișul ce rămâne după plombarea gropilor le deteriorează mașinile

missing
07 mai 2021, ora 18:30

Reparația sumară a străzilor Capitalei afectează nu doar bugetul Primăriei, dar și veniturile conducătorilor auto. Și asta pentru că, în lipsa asfaltului de calitate, gropile sunt plombate cu beton asfaltic, iar metoda presupune mult pietriș mărunt împrăștiat pe drum, care deteriorează mașinile. Cel mai des au de suferit parbrizele, așa că, de câteva zile, la service-urile specializate se creează chiar și cozi. Reparația este una costisitoare, întrucât pentru schimbarea unui parbriz șoferii trebuie să scoată din buzunar, în medie, 3000 de lei.

Pe domnul Ion l-am surprins la un service din Capitală, unde a venit să-și schimbe parbrizul la mașină. A avut deja câteva fisuri pe el, iar de când în Capitală au început să fie plombate gropile cu beton asfaltic, au apărut și altele, așa că reparația a devenit inevitabilă. Bărbatul este sigur că de vină e pietrișul mărunt, lăsat de muncitori pe drumuri, în urma plombării gropilor.

Reparația necalitativă a drumurilor a golit și buzunarul lui Alexandru. Bărbatul, cu salariul său de medic, povestește că a fost nevoit să plătească 500 de lei, pentru acoperirea găurii mari și câte 350 de lei pentru cele mai mici. Însă la iarnă, acesta va fi nevoit să schimbe întreg parbrizul, pentru că altfel riscă să crape.

Și alți șoferi cu care am discutat spun că au simțit pe pielea proprie că municipalitatea a început reparația drumurilor. Oamenii se plâng că situația se repetă în fiecare an. Contactat de TV8, șeful întreprinderii municipale Exdrupo, care se ocupă de reparația drumurilor, susține că plombarea gropilor prin injectare cu beton asfaltic este, deocamdată, unica metodă ce o pot folosi, întrucât Ministerul Economiei încă nu a eliberat certificatele de conformitate necesare pentru asfalt produs conform standardelor europene.

Iar întrebat cine va acoperi pagubele șoferilor, acesta și-a cerut scuze în numele întreprinderii. Chiar și așa, deocamdată, Regia Exdrupo astupă doar gropile de dimensiuni mici, nu și pe cele mari, întrucât întreprinderea nu are bani pentru astfel de lucrări. Direcția municipală de transport nu ne-a răspuns la telefon pentru un comentariu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram