/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Încă 20 de zile de arest pentru șeful de departament de la BNM, reținut în dosarul „fraudei bancare”

missing
11 mai 2021, ora 08:40

Șeful de departament de la Banca Națională a Moldovei, reținut în luna martie în dosarul „fraudei bancare”, va sta alte 20 de zile în arest. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Ciocana, la solicitarea procurorilor PCCOCS. 

Șeful de departament de la BNM, care a fost anterior administrator special la Banca de Economii, este bănuit de abuz în serviciu. Acțiunile de urmărire penală au loc în cadrul investigării dosarului „fraudei bancare”, pe segmentul gestionării garanțiilor bancare acordate de către BNM instituțiilor financiare: B.C. „Banca de Economii” S.A., B.C. „Unibank” S.A., B.C. „Banca Socială” S.A.

Potrivit legii, abuzul de serviciu comis în interesul unei organizații criminale se pedepseşte cu închisoare de la trei la opt ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la zece la 15 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram