/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/DOC/ Consilierul din Cahul, care s-a vaccinat peste rând, rugat de colegi să nu predea mandatul

missing
14 mai 2021, ora 15:30

Mai mulți consilieri raionali din Cahul au semnat o declarație în care și-au exprimat susținerea pentru Sergiu Rența, cel care s-a vaccinat peste rând cu prima doză de vaccin Pfizer, și i-au solicitat să nu predea mandatul. Menționăm că în urma acestui caz, Rebato Usatîi a cerut consilierului „Partidului Nostru” să-și dea demisia, iar acesta a spus la rândul său că-și va sista activitatea în cadrul formațiunii. 

„Pe parcursul mandatului 2015 – prezent, consilierul Sergiu Rența s-a manifestat ca un consilier responsabil, activ și critic față de inactivitățile ilegale și neprofesioniste, transparența procesului decizional, valorificarea bunului public…

Pe această cale susținem și încurajăm în continuare colegul și consilierul raional Sergiu Rența, întru continuarea activității și menținerea mandatului de consilier raional Cahul”, se arată în document.

Declarația a fost semnată de către 14 consilieri de la Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) și un consilier independent.

La sfârșitul lunii martie, Sergiu Rența, în vârstă de 37 de ani, a publicat pe pagina sa de Facebook o captură a certificatului de vaccinare împotriva COVID-19, care are inscripții atât în limba engleză, cât și în limba rusă.

Deși certificatul avea inscripții în limba rusă, iar în momentul în care l-a publicat Sergiu Rența a indicat pe rețelele sociale locația Cahul, acesta a dat asigurări că a fost imunizat în România.

La scurt timp, consilierul „Partidului Nostru” a recunoscut că a mințit atunci când a spus că s-a vaccinat împotriva coronavirusului la Galați, România. Sergiu Rența a spus că a făcut astfel de declarații pentru că a avut emoții când a fost contactat de TV8.

Potrivit certificatului de vaccinare, Sergiu Rența a fost imunizat cu prima doză pe data de 26 martie curent.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram