/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Filip, despre o posibilă alianță în viitorul Parlament: „Următoarea coaliție poate fi formată din PDM și PAS”

missing
02 iunie 2021, ora 10:20

În cazul în care Partidul Democrat din Moldova (PDM) va accede în următorul Legislativ, este gata să formeze o coaliție cu Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS). Declarația aparție liderului PDM, Pavel Filip, și a fost făcută în cadrul emisunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4.

„Eu cred că următoarea coaliție poate fi formată din PDM și PAS. (…) Spre deosebire de alte scrutine electorale, de această dată PDM nu vine cu o poziție extraordinară. Noi am spus foarte clar că nu avem de gând să facem coaliție cu cei care nu au fost sinceri cu noi. Vorbesc despre Partidul Socialiștilor. Sub nicio formă nu vedem cum ar putea fi o colaborare cu Partidul Șor. În rest, cu formațiunile politice care vor accede în Parlament, Partidul Democrat este gata să discute”, a declarat Pavel Filip.

Precizăm că, PDM a aprobat lista pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Primul pe listă să află Pavel Filip, urmat de Alexandru Jizdan și Monica Babuc. Președintele de onoare al democraților, Dumitru Diacov nu se regăsește pe lista PDM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram