/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Partidul Democrația Acasă a fost înregistrat oficial în calitate de concurent electoral

03 iunie 2021, ora 09:14

Partidul Politic „Democrația Acasă” a fost înregistrat în calitate de concurent electoral la cursa pentru anticipatele din data de 11 iulie, în cadrul ședinței de pe 3 iunie a Comisiei Electorale Centrale (CEC). Pe lista formațiunii se regăsesc 101 candidați. 

„Dragi prieteni, felicitări nouă, tuturor, suntem înregistrați în cursa electorală. Mai multe detalii, deseară”, a spus Vasile Costiuc, după decizia CEC.

Totodată, a fost înregistrat simbolul electoral al concurentului pentru imprimare în buletinul de vot, a fost confirmat reprezentantul cu drept de vot consultativ în CEC, pe durata campaniei electorale și persoana responsabilă de finanțe (trezorier).

Amintim că Partidul Democrația Acasă a depus pe 27 mai actele la CEC pentru a se înregistra în cursa electorală.

Până în prezent, CEC a înregistrat 11 concurenți electorali, iar alte opt dosare se află în proces de examinare. Termenul limită pentru depunerea actelor este 11 iunie curent.

Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE” ;
Partidului Politic „Partidul Acțiunii Comune — Congresul Civic”;
Blocul electoral „RENATO USATÎI”;
Partidul Politic „Șor”;
Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate;
Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor;
Partidul Politic Mişcarea Profesioniştilor „Speranţa-Надежда”;
PDM;
Platforma Demnitate și Adevăr;
PUN;
Partidul „Democrația Acasă”;

Precizăm că 11 iunie 2021 este termenul limită de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

În conformitate cu prevederile legale, procesul de desemnare a candidaților începe cu 60 de zile înainte de ziua alegerilor și se termină cu 30 de zile înainte de ziua alegerilor. Candidații pot fi desemnați de către partide politice și alte organizații social-politice, blocuri electorale, dar și candidați independenți.

Pretendenții la funcția de deputat pot fi persoanele cu drept de vot care au împlinit, inclusiv în ziua alegerilor, vârsta de 18 ani, dețin cetățenia Republicii Moldova și nu cad sub incidența legii despre statutul deputatului în Parlament și întrunesc alte condiții prevăzute de legislație.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram