/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 841: Ajutor de miliarde și acuzații la adresa Rusiei. Zelenski e în Arabia Saudită

/VIDEO/ Fără gaz și fără bani. Locuitorii din Chițcanii Vechi se plâng că de 13 ani așteaptă să fie conectați la rețea

missing
13 iunie 2021, ora 21:07

Au rămas fără bani, dar și fără gaze naturale. De mai bine de 12 ani, localnicii unei comune din Telenești așteaptă să fie conectați la rețeaua de gazificare. Din cauza unor neînțelegeri dintre autoritățile locale și agentul economic responsabil de efectuarea lucrărilor, rețeaua nu a mai fost dată în exploatare, iar speranțele localnicilor s-au ruinat între timp. Autoritățile spun că antreprenorul a cheltuit mai mulți bani decât era prevăzut inițial și nu și-a putut justifica cheltuielile. Responsabilii de la firma care a efectuat lucrările nu au fost de găsit pentru a comenta situația.

Încă în anul 2008, o parte din locuitorii comunei Chițcanii Vechi au achitat peste 800 de lei pentru a se conecta la rețeaua de gazificare. Acum, la mai bine de 12 ani distanță, oamenii încă nu au fost conectați la rețea, dar nici banii nu i-au mai primit înapoi. Ba mai mult, la unele gospodării țevile de gazificare au fost trase până în case, însă așa și nu au mai fost conectați la rețea.

Întrucât nu există o alternativă, fiecare se descurcă cum poate. Majoritatea localnicilor folosesc butelii de gaz, care sunt destul de costisitoare, dar și periculoase.

Primarul satului ne-a spus că punctul de distribuție pentru gazificare a fost construit însă agentul economic care a efectuat lucrările a cheltuit mai mulți bani decât era preconizat inițial.

Fostul primar al comunei Chițcanii Vechi, care în prezent este vice-președinte de raion în Telenești, ne-a spus că agentul economic nu poate fi tras la răspundere întrucât, la începutul lucrărilor, nu a fost semnat un contract în acest sens, dar nici consiliul raional nu poate trimite banii agentului economic fără a vedea cum justifică cheltuielile antreprenorul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram