/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Îmbrânceli între Năstase și un consilier „Șor” la ședința Consiliului Municipal Chișinău

missing
15 iunie 2021, ora 12:29

Îmbrânceli între doi consilieri au avut loc la ședința de marți a Consiliului Municipal Chișinău (CMC). Este vorba despre Andrei Năstase de la Platforma DA și Serghei Burgudji de la Partidul „Șor”. Totul s-a întâmplat în timp ce deputatul Platformei DA Alexandru Slusari ținea un discurs de la tribuna CMC, fapt care l-a nemulțumit pe consilierul Partidului „Șor”.

„Când o să termine de vorbit Slusari, atunci o să vorbești tu”, i-a spus Andrei Năstase consilierului „Șor”.

Subiectul discuțiilor a constituit extinderea municipiului Chișinău la cea de-a 19-a suburbie, satul Floreni, care în prezent se află în componența raionului Anenii Noi. La ședința CMC au fost și mai mulți locuitori ai satului Floreni, care au solicitat includerea localității în municipiul Chișinău.

„Faptul că facem parte din Anenii Noi aduce doar minusuri. Tot ce este legat de învățământ, medicină și multe probleme sociale clarificăm cotra-plată în Chișinău. Drumul este mult mai mare la Anenii Noi. 70% din copiii noștri învață în Chișinău, copii de vârste preșcolară merg la grădinițe în Chișinău”, a spus o locuitoare a satului.

De la tribuna CMC, deputatul Platformei DA a spus că fracțiunea a înregistrat un proiect de lege pe date de 9 iunie curent, care prevede modificarea legii privind organizarea administrativ-teritorială și excluderea satului Anenii Noi din componența Anenii Noi.

Vedeți momentul în care cei doi consilieri s-au îmbrâncit de la 11:20. 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram