/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/FOTO/ Polițiști de patrulare, învinuiți de discriminare pe criteriu de etnie. A fost inițiată o anchetă de serviciu

missing
22 iunie 2021, ora 14:03

Inspectoratul Național de Securitate Publică a inițiat o anchetă de serviciu, după ce pe o rețea de socializare au apărut mai multe acuzații la adresa unor inspectori de patrulare, care au stopat o mașină pe un traseu Chișinău – Orhei. Polițiștii sunt învinuiți de discriminare pe criteriu de etnie de o femeie. Aceasta susține că a fost numită „țigancă” de polițiștii care au oprit mașina în care se afla. 

„Inspectoratul Național de Securitate Publică s-a autosesizat în baza unei declarații apărute pe o rețea de socializare, unde o doamnă acuză ofițerii de patrulare, precum că a fost discriminată în timpul documentării unei încălcări în traficul rutier, aceasta fiind pasageră. În data de 20 iunie, aproximativ la ora 14:40, o mașină a fost stopată pentru că șoferul a depășit limita legală de viteză, acesta recunoscându-și pe deplin și a fost sancționat pentru încălcarea comisă. În procesul documentării s-a produs un schimb de replici”, se arată într-o notă.

Într-o postare pe Facebook, Elena Sîrbu, moderatoare unei emisiuni de la postul public de televiziune, a scris că, după ce mașina în care se afla a fost oprită, inspectorii de patrulare au numit-o „țigancă”. În acest condiții, discuția a degenerat într-o ceartă, spune aceasta.

„Am avut parte de o zi groaznică și vreau să mă împărtășesc cu voi. Deci, pe traseul Chișinău Orhei am fost stopați de către mașina de patrulare. La rugămintea de a se legitima și a explica cu cât s-a mărit viteza, polițiștii au început să facă glume „da de când țigăncile știu a citi”. Evident că nu am tăcut și s-a început o ceartă „ca de zile mari”, care a durat 2 – 3 minute. După asta au pornit mașina de patrulare, girofarul și au inclus microfonul cu cuvintele „țigancă”, a scris femeia în postare.

Reprezentanții instituției au precizat că pentru a stabili toate circumstanțele au inițiato anchetă de serviciul. Totodată, Inspectoratul Național de Securitate Publică a publicat imaginea de jos:

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram