/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Deși visează la mare, zeci de oameni se bronzează pe malul lacurilor din Capitală. „În apă nu ne băgăm”

missing
23 iunie 2021, ora 21:39

Și-ar dori să plece la mare, însă, din cauza pandemiei și a restricțiilor impuse, se relaxează pe malurile celor mai apropiate lacuri. La cel din Parcul „La Izvor”, zeci de copii și adulți s-au bucurat astăzi de vremea frumoasă. Unii, mai neînfricați, s-au scăldat în apele iazului, pe când alții au făcut băi de soare, cu gândul la vacanțe în țările exotice. Totuși, salvatorii avertizează populația să nu se scalde în locuri nepermise.

Această bunică a venit împreună cu nepoțelul în Parcul „La Izvor” să se bronzeze, iar vacanța și-o planifică în Ucraina, un loc mult visat de ea pentru odihnă.

„Mă gândesc să merg în Ucraina, de ce? Pentru că acolo e apă lecuitoare”.

„- Ați venit să vă bronzați? – Da, în apă nu ne băgăm, că nu e foarte curată…”

Mai aproape de iaz, am întâlnit-o pe doamna Eugenia, care a venit să se odihnească împreună cu cele două fiice ale sale și cu nepotul. Obosită de pandemie, de zăpușeala din apartament, astăzi, femeia a ieșit la bronzat pentru prima dată în acest sezon. De curând, spune că s-a vaccinat și și-ar dori să meargă la mare, în Ucraina, însă, ca să poată merge cu toată familia, ceilalți membri nevaccinați trebuie să-și facă testul COVID, care le-ar ieși cam scump.

„Am vrut să plecăm la mare, dar știți că Ucraina nu ne permite, dar noi ca să facem testul tot nu putem”.

Iar pe acest bărbat l-am surprins în acțiune, la terenul de sport. El ne-a spus că, în această vară, va merge în vacanță la fiica sa în România. Și pentru că a fost deja vaccinat, poate călători fără probleme.

„Acolo este o salină foarte frumoasă, foarte mare, cea mai mare din Europa. Sunt locuri foarte frumoase în România care trebuiesc văzute, explorate”.

În perioada caniculară, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență recomandă cetățenilor să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă resturile menajere ori vegetația uscată. Mai mult, cei care aleg să meargă în spații de agrement, sunt rugați să nu aprindă ruguri și mangaluri, decât în spații special dedicate acestor activități. Pentru a evita tragediile, în preajma bazinelor acvatice, salvatorii atenționează oamenii să excludă scăldatul în locuri neautorizate și necunoscute, să nu opteze pentru scăldat în stare de ebrietate sau pe timp de noapte și să supravegheze strict minorii în preajma lacurilor și a râurilor. De asemenea, nu este recomandată aflarea îndelungată la soare, în special între orele 11:00 și 17:00, iar hainele ar fi bine să fie din țesături naturale și de culoare deschisă. În caz de situații de risc oamenii pot apela la Serviciul 112.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram