/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Protest la Judecătoria Ungheni, unde se examinează dosarul primarului de Măcăreşti, învinuit de corupție

23 iunie 2021, ora 14:16

Un protest are loc la Judecătoria Ungheni, unde astăzi se va examina dosarul în care este vizat primarul satului Măcăreşti, Sergiu Manciu, acuzat de corupere pasivă. Zeci de localnici au manifestat în susținerea alesului local. 

Localnicii au venit cu pancarte pe care era scris: „Vrem primarul înapoi”, „Suntem cu primarul”, „Vă susținem și vă așteptăm domnul primar”, „Sergiu Manciu, vă susținem”. Aceștia au scandat „vrem primarul înapoi” și au spus că vor sta în fața sediului judecătoriei „cât va fi nevoie”.

„Am venit să susținem primarul. Să-l aducem acasă. Este un gospodar”, a spus o localnică. Întrebată dacă consideră că primarul se face vinovat de acuzațiile care i se aduc, femeia a spus: „Nimic nu este drept, nu merită”.

„Este un om cu suflet mare, un primar de nota zece. Jos pălăria. Noi nu am avut până acum așa primar, credem că nici nu o să fie. De aceea, noi am venit să-l susținem”, a declarat o altă femeie.

„Cerem judecătoriei să-l elibereze pe domnul Manciu, să vină și să conducă”, a spus o localnică.

Pe 22 iunie, Procuratura Anticorupție a anunțat despre finalizarea și expedierea în judecată a dosarului, în care, primarul satului Măcăreşti din raionul Ungheni este acuzat de corupere pasivă.

Alesul local împreună cu responsabilul tehnic a lucrărilor de aprovizionare cu apă potabilă a locuitorilor comunei au fost reținuți la finele lunii martie curent de Procuratura Anticorupție, de comun cu ofițerii Centrului Național Anticorupție, care le-au documentat acțiunile ilegale.

Potrivit probatoriului, învinuiții ar fi extorcat de la administratorul companiei responsabile de construcția apeductului din localitate 410 mii lei pentru a-i semna procesele verbale de execuție și recepția finală a lucrărilor.

Responsabilul tehnic și-a recunoscut vina, materialele în privința acestuia fiind deja expediate de procurori în judecată, magistrații urmând în curând să se pronunțe pe acest caz.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram