Un protest are loc la Judecătoria Ungheni, unde astăzi se va examina dosarul în care este vizat primarul satului Măcăreşti, Sergiu Manciu, acuzat de corupere pasivă. Zeci de localnici au manifestat în susținerea alesului local. 

Localnicii au venit cu pancarte pe care era scris: „Vrem primarul înapoi”, „Suntem cu primarul”, „Vă susținem și vă așteptăm domnul primar”, „Sergiu Manciu, vă susținem”. Aceștia au scandat „vrem primarul înapoi” și au spus că vor sta în fața sediului judecătoriei „cât va fi nevoie”.

„Am venit să susținem primarul. Să-l aducem acasă. Este un gospodar”, a spus o localnică. Întrebată dacă consideră că primarul se face vinovat de acuzațiile care i se aduc, femeia a spus: „Nimic nu este drept, nu merită”.

„Este un om cu suflet mare, un primar de nota zece. Jos pălăria. Noi nu am avut până acum așa primar, credem că nici nu o să fie. De aceea, noi am venit să-l susținem”, a declarat o altă femeie.

„Cerem judecătoriei să-l elibereze pe domnul Manciu, să vină și să conducă”, a spus o localnică.

Pe 22 iunie, Procuratura Anticorupție a anunțat despre finalizarea și expedierea în judecată a dosarului, în care, primarul satului Măcăreşti din raionul Ungheni este acuzat de corupere pasivă.

Alesul local împreună cu responsabilul tehnic a lucrărilor de aprovizionare cu apă potabilă a locuitorilor comunei au fost reținuți la finele lunii martie curent de Procuratura Anticorupție, de comun cu ofițerii Centrului Național Anticorupție, care le-au documentat acțiunile ilegale.

Potrivit probatoriului, învinuiții ar fi extorcat de la administratorul companiei responsabile de construcția apeductului din localitate 410 mii lei pentru a-i semna procesele verbale de execuție și recepția finală a lucrărilor.

Responsabilul tehnic și-a recunoscut vina, materialele în privința acestuia fiind deja expediate de procurori în judecată, magistrații urmând în curând să se pronunțe pe acest caz.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!