/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Maia Sandu îi va acționa în judecată pe doi deputați PSRM, după ce aceștia au declarat că Președinția ar fi fost implicată în răpirea lui Ceaus 

missing
25 iunie 2021, ora 11:54

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, îi va acționa în judecată doi deputați socialiști. Este vorba de Adrian Lebedinschi și Grigore Novac, care ieri, 24 iunie, au declarat că instituția prezidențială ar fi fost implicată în răpirea fostul judecător ucrainean Nicolae Ceaus. 

Maia Sandu a calificat drept minciuni declarațiile celor doi deputați socialiști. „Am auzit aceste minciuni deja de câteva ori. Acești socialiști insistă pe această minciună. O să merg în instanța de judecată și o să le cer să vină cu probe. Probe nu există, pentru că eu nu am fost implicată în acest caz. Nu am știut și, respectiv, nu am fost implicată. mi-am spus punctul de vedere. îmi pare rău că instituțiile statului nu au reușit să afle despre această sechestrare și să o prevină”, a declarat Maia Sandu la o emisiune de la Prime.

Deputații Adrian Lebedinschi și Grigore Novac, au fost membri ai Comisiei parlamentare de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor presupusei răpiri a ex-judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus.

Ieri, 24 iunie, în cadrul unei conferințe de presă, Grigore Novac a spus că „comisia a audiat mai multe persoane, reprezentanți ai instituțiilor, am dat de urmele celor care l-au răpit pe Ceaus, am constatat cârdășia instituțiilor de stat în această crimă. Urmele acestei crime duc și la instituția prezidențială. Noi nu am avut deschidere ori conlucrare sub nici o formă din partea instituției prezidențiale, chiar dacă am expediat mai multe demersuri. SIS a încercat să ne ducă pe pistă greșită”.

Amintim că Nicolae Ceaus ar fi fost răpit din centrul Chișinăului la începutul lunii aprilie. Pe acest caz, oamenii legii au pornit o anchetă și chiar au reținut două persoane care ar fi implicate în dispariția fostului magistrat din Ucraina. Cazul este investigat și de o comisie specială parlamentară.

Nicolae Ceaus a fugit în anul 2016 de justiția de la Kiev după ce a fost prins cu mită de 150 de mii de dolari în borcane și s-a ascuns în Republica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram