/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 804: „Cadou” pentru Putin, amenințare atomică și sportiv ucis! Zelenski cere arme livrate rapid

/VIDEO/ Pandemia relansează turismul local. De la începutul anului, mii de moldoveni au ales să-și petreacă vacanța în țară

missing
28 iunie 2021, ora 21:35

Pandemia relansează turismul local. De la începutul acestui an, aproximativ 14 mii de moldoveni au ales să-și petreacă vacanța călătorind prin țară, astfel că că numărul turiștilor locali a crescut cu aproape 77 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut. Majoritatea pensiunilor turistice nu duc lipsă de clienți, iar unele au deja ocupate aproape toate weekendurile până la sfârșitul verii. Obosiți de restricții și agitația din oraș, oamenii aleg să se odihnească în sânul naturii și să se delecteze cu bucate ca la mama acasă.

Mariana Guțu a ales să-și sărbătorească cea de-a 45-a aniversare la această pensiune din Trebujeni, raionul Orhei. A venit aici împreună cu familia și cei mai buni prieteni pentru o oază de liniște și bucătărie ca la bunica.

La fel ca și Mariana, mulți dintre moldovenii dornici de vacanță aleg să își petreacă timpul liber departe de agitația din oraș. Astfel, la această pensiune, aproape toate wekendurile au fost deja rezervate până la sfârșitul verii, iar locuri libere mai pot fi găsite doar în timpul săptămânii. Și pentru că bucătăria este una cu specific tradițional, iar bucatele sunt gătite din produse locale, meniul se discută din timp cu administratorul localului. Plăcerea nu este deloc ieftină. Cazarea într-o cameră pentru două persoane cu trei mese incluse pe zi costă 1800 de lei.

Proprietarii de pensiuni spun că turiștii aleg să vină aici pentru mâncarea cu gust din copilărie, dar și priveliștile rustice din zonă. Cartea de vizită a restaurantelor din zonă este pâinea și plăcintele coapte în cuptor. Pe lângă piscină, vizitatorii au și alte opțiuni de petrecere a timpului liber. De pildă se pot plimba cu bicicleta sau căruța pe ulițele satului, sau pot participa la ateliere de prepararea plăcintelor sau a țuicii.

Nici pensiunile de la Butuceni nu duc lipsă de clienți. Acest local, care dispune de un mini-hotel cu cinci camere, este vizitat zilnic de aproximativ 20 de turiști, iar cazarea ajunge să coste până la o mie 500 de lei pentru o cameră dublă.

Potrivit datelor statistice, în primele trei luni ale acestui an, aproape 14 mii de oameni au călătorit prin Moldova prin intermediul agențiilor de turism, fiind vorba despre o creștere de aproape 77 la sută, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram