/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

PAS, după ce Curtea de Apel a decis micșorarea secțiilor de vot pentru stânga Nistrului: Sprijinim dreptul tuturor cetățenilor de a vota liber

missing
09 iulie 2021, ora 11:08

„Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) sprijină dreptul tuturor cetățenilor de a vota liber în cadrul unor alegeri corecte”. Cu o astfel de reacție a venit formațiunea după ce Curtea de Apel Chișinău a obligat Comisia Electorală Centrală (CEC) să deschidă în stânga Nistrului nu mai mult de 12 secții de votare pentru alegerile de duminică, 11 iulie.

De asemenea, PAS spune că așteaptă decizia motivată pentru a vedea argumentele, precum și hotărârea Curții Supreme de Justiție (CSJ).

Menționăm că socialiștii și comuniștii se adună astăzi la protest la CSJ, pentru ca magistrații să anuleze hotărârea de joi a Curții de Apel Chișinău, pe care au catalogat-o drept o provocare.

Amintim că magistrații Curții de Apel Chișinău au admis joi integral contestația Partidului Platforma DA și au decis că numărul secțiilor de votare deschise pentru alegătorii din stânga Nistrului trebuie redus de la 41 la 12.

Anterior, Curtea de Apel a anulat și decizia de a se deschide trei secții în două localități controlate de Tiraspol, iar CEC atunci s-a conformat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram