/VIDEO/ „Numărul concurenților electorali este prea mare”. Unii oameni spun că ar fi puși în dificultate și încă nu au decis pe cine să aleagă

09 iulie 2021, ora 21:46

23 de candidați electorali și milioane de buletine de vot cu o lungime de aproape 60 de centimetri! Asta i-ar putea pune în dificultate, în ziua alegerilor, pe cei 3,2 milioane de alegători, înscriși în listele electorale. O spun și cetățenii intervievați în stradă. Unii spun că deja sunt pregătiți de alegeri, iar alții habar nu au cu cine vor vota. Totuși, cei mai mulți au așteptări mari de pe urma alegerilor și speră la salarii și pensii mai mari și drumuri mai bune!

O altă femeie spune că a decis deja pentru cine își va da votul și știe și în ce loc va trebui să pună ștampila în buletinul de vot, care are lungimea de 58 de centimetri.

Buletinul de vot, care include atât de mulți candidați electorali într-un stat atât de mic, reflectă exact esența noastră ca neam, spune acest tânăr. În opinia lui, suntem mici, puțini, dar foarte divizați.

Duminică, pe 11 iulie 2021, în Republica Moldova vor avea loc alegeri parlamentare anticipate. Acesta este al 10-lea scrutin parlamentar de la declararea Independenței țării noastre. Cetățenii cu drept de vot vor alege o nouă componență a Parlamentului – organul reprezentativ suprem al poporului și unica autoritate legislativă a statului. Pentru cele 101 mandate de deputat concurează candidați din 20 de partide politice, 2 blocuri electorale și un candidat independent. Pentru a fi considerate valabile, la alegeri trebuie să participe nu mai puțin de 1/3 din numărul total al alegătorilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram