23 de candidați electorali și milioane de buletine de vot cu o lungime de aproape 60 de centimetri! Asta i-ar putea pune în dificultate, în ziua alegerilor, pe cei 3,2 milioane de alegători, înscriși în listele electorale. O spun și cetățenii intervievați în stradă. Unii spun că deja sunt pregătiți de alegeri, iar alții habar nu au cu cine vor vota. Totuși, cei mai mulți au așteptări mari de pe urma alegerilor și speră la salarii și pensii mai mari și drumuri mai bune!

O altă femeie spune că a decis deja pentru cine își va da votul și știe și în ce loc va trebui să pună ștampila în buletinul de vot, care are lungimea de 58 de centimetri.

Buletinul de vot, care include atât de mulți candidați electorali într-un stat atât de mic, reflectă exact esența noastră ca neam, spune acest tânăr. În opinia lui, suntem mici, puțini, dar foarte divizați.

Duminică, pe 11 iulie 2021, în Republica Moldova vor avea loc alegeri parlamentare anticipate. Acesta este al 10-lea scrutin parlamentar de la declararea Independenței țării noastre. Cetățenii cu drept de vot vor alege o nouă componență a Parlamentului – organul reprezentativ suprem al poporului și unica autoritate legislativă a statului. Pentru cele 101 mandate de deputat concurează candidați din 20 de partide politice, 2 blocuri electorale și un candidat independent. Pentru a fi considerate valabile, la alegeri trebuie să participe nu mai puțin de 1/3 din numărul total al alegătorilor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!