/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 850: Atac aerian de amploare. Apărarea Kievului a doborât aproape toate rachetele

Dodon își dorește unificarea partidelor politice de centru stânga. „Votul din interiorul țării a arătat că ne apropiem de scorul PAS ”

missing
16 iulie 2021, ora 09:51

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon își dorește unificarea și consolidarea partidelor politice de centru stânga din Republica Moldova. În opinia socialistului, alegerile din 11 iulie au demonstrat că întreg segmentul de centru stânga se apropie de scorul obținut de PAS.

„Votul din interiorul țării, fără cel din diaspora a arătat că centru stânga se apropie de scorul PAS. Există acest potențial”, a spus Dodon în ediția din această dimineață a vloggului său săptămânal.

Liderul PSRM a precizat că va iniția discuții cu reprezentanții partidelor de stânga în vederea consolidării forțelor.

„Noi trebuie să reunificăm partidele de centru stânga și blocul pe care l-am creat ar fi o platformă de discuții de mișcare în această direcție. Noi suntem gata și cel mai probabil o să consolidăm rândurile. O să discutăm și cu alți reprezentanți ai partidelor de stânga pentru a veni cu o idee de consolidare a partidelor de stânga. Poate chiar în această toamnă”, a spus Igor Dodon.

Dodon a comentat și rezultatele alegerilor, menționând că Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor s-a așteptat la scorul pe care l-a obținut și a dat asigurări socialiștii și comuniștii vor reprezenta o opoziție puternică în noul Legislativ.

„Noi avem o ideologie puternică, echipă, resurse. Noi suntem pregătiți pentru a fi în opoziție, o opoziție care va critica când va fi necesar și când va fi nevoie, va pune umărul”, a subliniat Igor Dodon.

Totodată, liderul socialiștilor le-a sugerat celor de la PAS, care în urma alegerilor de duminică, 11 iulie, au obținut 63 de mandate de deputat „coboare de pe baricadeși să înceapă să muncească”.

„Puterea deplină de obicei îmbată, pe mulți i-a îmbătat…Au fost până acum în opoziție, acum sunt la guvernare, au puterea deplină. Noi suntem gata să ajută, unde este necesar, le urăm succes pentru că oamenii așteaptă de la ei rezultate”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că în urma alegerilor parlamentare de duminică, 11 iulie, PAS a obținut în noul Parlament 63 de mandate de deputat, BECS 32, iar Partidul Politic „Șor” – 6 mandate de deputat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram