/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ O groapă de pe o stradă din Capitală, acoperită cu ... cauciucuri. Ce spun șoferii despre soluția ingenioasă

missing
21 iulie 2021, ora 21:10

În loc să fie reparate, gropile din asfalt se acoperă cu… cauciucuri. Cel puțin, asta se întâmplă de câteva zile pe una din străzile principale din centrul capitalei. Un capac de la o gură de canalizare s-a rupt, iar în groapă au fost puse cauciucuri, pentru ca șoferii să nu intre cu roata în crater. Responsabilă de lichidarea problemei ar fi o companie de telecomunicații, care are rețele subterane acolo. Aceștia ne-au spus, însă, că sunt în căutarea unei soluții. Dat fiind că asemenea capace de la gurile de canalizare nu se mai găsesc, cel mai probabil, vor fi nevoiți să schimbe toată construcția. Între timp, șoferii și pietonii trebuie să fie foarte atenți, când trec prin zonă.

Deja de 2 zile, exact în centru capitalei, pe Bulevardul Bodoni, o groapă le dă mari bătăi de cap pietonilor, dar și șoferilor. Autoritățile nu se grăbesc să lichideze problema, însă au găsit o soluție mai ingenioasă, montând doar aceste 3 cauciucuri, pentru ca șoferii să se ferească de obstacol, în loc să asfalteze sau să lichideze problema.

Șoferii sunt indignați că de faptul că problemele au început să fie soluționate în așa mod. Iar dacă asta se întâmplă chiar în centru capitalei, atunci imaginați-vă ce se face la periferii, mai spun ei. Problema nu constă atât în cauciucuri, cât în modul de abordare, iar toate acestea au loc din motiv că autoritățile nu-și fac treaba, spun și pietonii, pe care i-am întâlnit în zonă.

Nu e problema în cauciucuri, problema e aceea că autoritățile care trebuie să se ocupe de reparația drumurilor, nu-și îndeplinesc funcția. Cauciucurile asta e o siguranță pentru participanții în trafic, care să nu pățească o pană la roată. E bine că ele sunt, rău că ele sunt în mijlocul drumului și acolo este gaură.

Nu vedeți pe orice stradă, ori sunt cauciucuri ori panglici, crengi de copaci.

Noi suntem nevoiți și piese și taxe și cauciucuri, absolut în tot investim.

Prezintă pericol pentru conducătorii auto. Evident, măcar un semn, un indicator să fie că poți să faci și un accident.

Cei de la Exdrpo ne-au spus că groapa respectivă nu este în gestiunea lor, deoarece pe acolo este calea de acces la rețelele de telecomunicație subterane. Reprezentanții companiei de telecomunicații ne-au spus, însă, că nu pot soluționa problema, întrucât capacul fântânii este de tip vechi și nu pot găsi unul identic. Oricum, mai au timp doar până mâine, pentru a înlătura problema.

La moment, problema nu a fost înlăturată din motiv că gura de canalizare este de tip vechi și nu se mai produce la moment. Compania Moldtelecom este în proces de identificare a unui astfel de capac. În caz contrar, vom fi nevoiți să efectuăm lucrări de construcție, ceea ce va duce la stoparea traficului în zonă.

Și pe strada Pruncului din centrul capitalei întâlnim un peisaj dezolant. Gropile aici stau practic una lângă alta, iar mașinile trebuie să-și croiască drum printre acestea, pentru a nu se deteriora.

Potrivit reprezentanților EXDRUPO, în prezent, se efectuază, în special, lucrări de plombare gropilor, însă prioritare sunt străzile principale din centrul orașului. Pe cele secundare, se va lucra mai târziu. Până acum, s-au efectuat doar 40 la sută din totalul lucrărilor necesare, întrucât condițiile meteo au fost nefavorabile, mai spun persoanele responsabile de reparația drumurilor din capitală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram