/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/GALERIE FOTO/ Pregătirile pentru ședința de constituire a Parlamentului sunt în toi. Imagini din interiorul Legislativului  

missing
23 iulie 2021, ora 15:47

Pregătirile pentru ședința de constituire a Parlamentului din legislatura a XI-a sunt în toi. Din imaginile făcute în sala de ședință puteți vedea repetițiile Gărzii de onoare, care va înmâna drapelul președintelui Parlamentului.

Mandatele celor 101 deputați aleși în cadrul alegerilor parlamentare anticipate au fost validate, astăzi, de către Curtea Constituțională. În continuare, Președintele țării urmează să semneze decretul cu privire la convocarea ședinței de constituire a Legislativului.

În urma alegerilor parlamentare au fost aleși 63 de deputați din partea Partidului Politic ”Partidul Acțiune și Solidaritate”, 32 de deputați – din partea Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor și 6 deputați – din partea Partidului Politic ”Șor”.

De menționat că, actuala numerotare a Legislaturilor Parlamentului Republicii Moldova a început în 1990, anul declarării independenței țării noastre și a primului Parlament ales în mod democratic. Acest sistem de numerotare a fost instituit prin hotărârea Curții Constituționale în martie 2019. Astfel, Parlamentul ales în urma alegerilor din 30 noiembrie 2014 a fost de Legislatura a XX-a, iar imediat următorul, Parlamentul ales la 24 februarie 2019, a fost de Legislatura a X-a. Respectiv, noua Legislatură este a XI-a, potrivit sistemului de numerotare instituit în 2019.

40 de femei, în noul Parlament. Curiozități despre deputații ale căror mandate au fost validate de către Curtea Constituțională

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram