Pregătirile pentru ședința de constituire a Parlamentului din legislatura a XI-a sunt în toi. Din imaginile făcute în sala de ședință puteți vedea repetițiile Gărzii de onoare, care va înmâna drapelul președintelui Parlamentului.

Mandatele celor 101 deputați aleși în cadrul alegerilor parlamentare anticipate au fost validate, astăzi, de către Curtea Constituțională. În continuare, Președintele țării urmează să semneze decretul cu privire la convocarea ședinței de constituire a Legislativului.

În urma alegerilor parlamentare au fost aleși 63 de deputați din partea Partidului Politic ”Partidul Acțiune și Solidaritate”, 32 de deputați – din partea Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor și 6 deputați – din partea Partidului Politic ”Șor”.

De menționat că, actuala numerotare a Legislaturilor Parlamentului Republicii Moldova a început în 1990, anul declarării independenței țării noastre și a primului Parlament ales în mod democratic. Acest sistem de numerotare a fost instituit prin hotărârea Curții Constituționale în martie 2019. Astfel, Parlamentul ales în urma alegerilor din 30 noiembrie 2014 a fost de Legislatura a XX-a, iar imediat următorul, Parlamentul ales la 24 februarie 2019, a fost de Legislatura a X-a. Respectiv, noua Legislatură este a XI-a, potrivit sistemului de numerotare instituit în 2019.

40 de femei, în noul Parlament. Curiozități despre deputații ale căror mandate au fost validate de către Curtea Constituțională

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!