/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

/VIDEO/ Trafic infernal pe strada Grenoble din Capitală, unde se fac lucrări de reparație. Astăzi, s-a stat cu orele în ambuteiaj

missing
23 iulie 2021, ora 20:28

Trafic infernal pe strada Grenoble din Capitală. Deja a doua zi, zeci de mașini circulă bară la bară, iar nervii șoferilor sunt întinși la maximum. Se întâmplă din cauza unor lucrări de reparație a drumului demarate în zonă, astfel că se circulă pe o singură bandă. În timp ce conducătorii auto sunt nemulțumiți, reprezentanții întreprinderii municipale Exdrupo îi îndeamnă să se înarmeze cu multă răbdare întrucât lucrările nu pot fi executate pe timp de noapte deoarece ar presupune cheltuieli în plus.

„Cozi kilometrice pe strada Grenoble. Aici se fac lucrări de reparație a drumului iar din această cauză se circulă bara la bară. Începând cu sensul giratoriu de la Valea Cricii și până la intesecția cu strada Costiujeni mașinile mai mult stau pe loc decât circulă”.

Așadar, cei care au avut drum pe strada Grenoble au trebuit să se înarmeze cu multă răbdare. Imagini cu rândurile kilometrice de mașini au fost surprinse și de către unii internauți. Din filmulețele apărute pe rețelele de socializare se vede că automobilele se mișcă cu viteza melcului.

Iar șoferii blocați în trafic din cauza lucrărilor de reabilitare a străzii ne-au spus că sunt nevoiți să petreacă aproximativ 40 de minute pentru a parcurge doar două intersecții. Aceștia sunt revoltați și de faptul că în zonă nu și-a făcut apariția niciun echipaj de poliție care să fluidizeze traficul.

Iar alți conducători auto sunt de părere că drumarii ar trebui să intervină cu lucrări pe timp de noapte, pentru a evita blocajele în trafic.

„În toate țările europene se face noaptea dar, sperăm să facă drumurile”.

„Măcar după orele cinci, ar fi mai bine. – Ce mesaja veți pentru autorități în așa caz? – Să ia măsuri și să facă condiții la oameni să meargă normal. Ficare are planul lui să facă un lucru oarecare, puțină ordine”.

Nu le este ușor nici drumarilor, unde mai pui că afară sunt temperaturi caniculare.

„- Cum se lucrează pe așa căldură? – Uite apă avem, ce mai vrei?! – De când ați început lucrările, de la ce oră? – De la șapte dimineața. – De ce nu lucrați noaptea? – Pentru că am femeie acasă”.

„Greu se lucrează pe așa căldură. – De ce nu lucrați atunci noaptea? -Noaptea? Așa e ordinea de sus. Nu-s oameni de lucru. – Câti oameni trebuie ca să lucrați noaptea? – Trebuie două brigăzi. – Da câte brigăzi sunteți? – Noi suntem una. – Dumneavoatră ați fi de acord să lucrați și noaptea? – Noi am lucrat și noaptea”.

De cealaltă parte, reprezentanții întreprinderii municipale Exdrupo îndeamnă șoferii să se înarmeze cu răbdare și spun că lucrările de reparație a străzilor nu pot fi efectuate pe timp de noapte întrucât acest lucru presupune cheltuieli în plus, bani pe care municipalitatea nu-i are. În plus, noaptea nici fabricile de asfalt nu lucrează.

„În primul rând noaptea se plătește dublu. Uzinele la cantități mici de asfalt nu vor să activeze.- Plus la asta, oamenii toți sunt de la țară, trebuie aduși, duși. Sunt multe probleme, iar în zi sunt foarte multe solicitări”.

Responsabilii de la Exdrupo dau asigurări că problema ambuteiajelor de pe strada Grenoble va fi rezolvată în scurt timp, întrucât, lucrările ar urma să se încheie mâine.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram