Republica Moldova suferă de corupție și guvernare vulnerabilă. Aceasta este una dintre concluziile unui raport efectuat de către Fondul Monetar Internațional (FMI) acum un an, în perioada în care țara era condusă de către Guvernul Chicu, învestit în noiembrie 2019 cu votul socialiștilor și democraților.

Raportul a fost efectuat în perioada 24 iulie – 7 august 2020 la cererea autorităților Republicii Moldova de către o echipă a FMI. Deși monitorizarea a fost desfășurată acum un an, raportul a fost publicat abia astăzi, 26 iulie 2021.

„În ciuda faptului că există în mare măsură cadre juridice și instituționale, R. Moldova continuă să sufere de corupție și guvernare vulnerabilă. Acestea sunt destul de pronunțate în domeniile statului de drept, anticorupției, combaterii spălării banilor și combaterii finanțării terorismului și guvernării SOE”, se arată în raport.

În același document se mai menționează că în alte domenii, totuși, au fost înregistrate progrese. Este vorba despre administrația fiscală, guvernarea băncii centrale și supravegherea sectorului financiar.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!