/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

Un deputat din Rada de la Kiev a cucerit prima medalie de aur pentru Ucraina, la Jocurile Olimpice de la Tokyo

missing
04 august 2021, ora 16:12

Deputatul din Rada Supremă de la Kiev, tot el luptător greco-roman, Jan Beleniuc a cucerit prima medalie de aur pentru Ucraina, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sportivul ucrainean, în vârstă de 30 de ani, l-a învins în final pe ungurul Viktor Lorinets, scrie football24.ua.

În prima parte, Jan Beleniuc a cedat adversarului, reținându-și atacurile (0: 1). În a doua parte, ucraineanul a fost mai activ – a egalat scorul și a rulat înainte, câștigând cinci puncte. Până la sfârșitul luptei, Beleniuc a păstrat conducerea (5: 1) și a câștigat primul aur olimpic din carieră. Aceasta este, de asemenea, prima medalie de aur pentru Ucraina la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Un alt luptător greco-roman din Ucraina, Parviz Nasibov a câștigat argint la categoria de greutate de până la 67 kg. În total, sportivii ucraineni au câștigat nouă medalii la Tokyo – una de aur, două de argint și șase de bronz.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram