Magistrații judecătoriei Buiucani au decis să-l anunțe pe Veaceslav Platon în căutare, după ce acesta nu s-a prezentat la ședința care vizează rejudecarea dosarului în care este acuzat de „corupere activă” și „escrocherie”. O hotărâre în acest sens a fost luată joi, 12 august.

De asemenea, magistrații au decis aplicarea măsurii de arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Potrivit deciziei, în momentul găsirii acesta urmează a fi escortat la penitenciarul nr. 13.

Precizăm că, la ședința din 2 august, magistrații Judecătoriei Buiucani i-au dat un termen de zece zile ca să se prezinte în fața instanței, totuși controversatul om de afaceri Veaceslav Platon așa și nu a revenit în țară. Avocatul acestuia, Alexandru Botnariuc, a declarat pentru tv8.md că clientul său a decis să nu se prezinte în fața magistraților din motive personale, fără a oferi alte detalii.

Controversatul om de afaceri a părăsit Republica Moldova în data de 18 iulie. Potrivit avocatului său, Ion Crețu, el s-ar fi aflat o vreme la Praga, însă zilele trecute, un grup de moldoveni l-au filmat plimbându-se pe străzile unui cartier de lux din Capitala Marii Britanii.

Într-o postare pe Facebook, Platon a scris că vrea să rezolve problemele diasporei de acolo și că ă s-a întâlnit deja cu câțiva moldoveni care muncesc în Londra.

Acum un an, Veaceslav Platon a fost eliberat din detenție, după ce a petrecut patru ani în Penitenciarul numărul 13. Platon a fost condamnat definitiv de Curtea Supremă de Justiție, la 18 ani de închisoare pentru frauda bancară, iar pedeapsa primită pentru escrocherie și corupere a fost cumulată, în total fiindu-i stabilită o pedeapsă de 25 de ani de pușcărie. El a fost adus în țară, în 2016, cu o cursă charter, fiind încătușat la Kiev. Cursa a costat peste 63 de miii de lei, conform Inspectoratului General al Poliției.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!