/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Au trecut alegerile și au dispărut. Cu ce se ocupă reprezentanții celor mai vocale formațiuni din perioada electorală

24 august 2021, ora 07:25

Au trecut alegerile, iar o dată cu acestea au dispărut din cadrul public cu tot cu activitatea lor efervescentă, partidele care nu au ajuns în Parlament. Echipa tv8 a discutat cu liderii și reprezentanții celor mai vocale formațiuni din perioada electorală. Cu ce se ocupă la moment și de ce au renunțat la manifestații sau proteste, vedeți în cele ce urmează.

La sediul Partidului Acasa Construim Europa, condus de Ghoerghe Cavcaliuc, anunțat în căutare în dosarul verde de briliant, dintre liderii formațiunii l-am găsit doar pe Bogdan Cazacu, prim-vicesecretarul formațiunii.

Întrebat despre plecarea liderului partidului, care s-ar fi stabilit la Londra în urma alegerilor parlamentare…

Între timp, la sediul Alianței pentru Unirea Românilor, care în perioada preelectroală, dar și în campania electorală, s-a făcut vizibil pentru numărul mare de manifestații și proteste, ușa era încuiată.

VLAD BILEȚCHI, LIDER AUR: „Toată lumea este în vacanță. Vine diaspora acasă, lumea este în vacanță. Astăzi de ce tace AUR? – AUR nu tace, AUR face. Au fost promise vremuri bune și nu am dori prin anumite declarații, acțiuni să tulburăm apele, să fim percepuți de un factor de distabilizare. (Noi așteptăm toate schimbările strategice, vedeți că încă nu s-au făcut toate remanierele guvernamentale.

Nu am găsit pe nimeni nici la sediul Partidului Democrația Acasă, condus de Vasile Costiuc. Contactat telefonic, acesta a precizat că toată echipa se odihnește la moment, iar din toamnă, formațiunea va reveni în forță și va urmări activitatea guvernării.

Între timp, fostul deputat român, Cristian Rizea, condamnat în România pentru acte de corupție, acuzat că a obținut ilegal cetățenia moldovenească, care a candidat la alegerile parlamentare din 11 iulie pe lista Partidului Politic „NOI” susține că fracțiunea pe care o reprezintă urmărește ce face noua guvernare și este în proces de pregătire pentru alegerile locale.

La scrutinul din 11 iulie au participat 23 de concurenți electorali – 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent. În urma scrutinului, în Parlament a ajuns PAS, blocul comuniștilor și socialiștilor și partidul politic ȘOR.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram