/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Un italian a inițiat în R. Moldova o afacere mai puțin obișnuită. Crește melci și îi vinde peste hotare

06 septembrie 2021, ora 19:22

Un italian a inițiat în Republica Moldova o afacere mai puțin obișnuită și aproape inexistentă prin părțile noastre. El crește melci pentru mâncare și produse cosmetice și îi vinde peste hotare. Bărbatul spune că afacerea promite să fie una profitabilă, iar banii investiți ar putea să și-i întoarcă deja în primul an de activitate.

Ivan Ceccaroni, un italian stabilit de mult timp în Republica Moldova, a început o afacere aproape inedită pentru țara noastră. El crește melci, care, ulterior, sunt folosiți pentru prepararea unor bucate delicioase, ori sunt utilizați ca sursă de componente biologice pentru cosmetice. Deși are și afaceri în domeniul telecomunicațiilor, el zice că este pasionat de melci din copilărie.

Afacerea este una profitabilă. Fondatorul companiei spune că banii investiți pot fi recuperați timp de un an de activitate. în timp ce riscurile sunt foarte mici.

Există, totuși și unele riscuri, în cea mai mare parte legate de climă și condițiile meteo, dar acestea sunt previzibile și pot fi evitate, mai spune antreprenorul.

Pentru creșterea melcilor, solul începe să fie pregătit în primăvară, în aprilie și mai, atunci când pământul se tratează cu îngrășăminte naturale și minerale. Pentru ca melcii să crească în siguranță, ei au nevoie de vegetație pentru hrană, umezeală și umbră pe timp e soare.

În Republica Moldova, melcii aproape că nu se folosesc pentru hrană. Totuși, aceștia se regăsesc în meniul unor localuri și se vând în unele rețele de supermarketuri. Mai nou, bucătarii sunt învățați cum să-i gătească.

Melcii se cresc deja de decenii în foarte multe țări. Spre exemplu, în Irlanda, Georgia, Italia. Totuși, moldovenii încă se uită sceptic la o așa afacere și doresc o mai bună documentare în acest caz.

Deși clima din țara noastră permite cultivarea melcilor, acest domeniu este încă puțin dezvoltat. Potrivit experților, de pe un hectar de teren se pot colecta între 8 și 10 tone de melci, prețul unui kg fiind patru euro. Melcii erau considerați o hrană aleasă încă la grecii și romanii din antichitate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram